Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kriza u Ukrajini

Odgovor NATO-u: Rusija šalje šest borbenih zrakoplova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je NATO poslao svoje zrakoplove u izvidnicu iznad Rumunjske i Poljske, Rusija odgovara - šalju šest borbenih zrakoplova u nebo iznad Bjelorusije.

Rusija je u četvrtak potvrdila da je u Bjelorusiju poslala šest borbenih zrakoplova i tri transportna zrakoplova, kao odgovor na NATO-ove pojačane izviđačke akcije zbog krize u Ukrajini.

Pročitajte i ovo Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Posade ruskih borbenih zrakoplova izvršavat će zajedničke zadaće s bjeloruskim kolegama radi zračnog izviđanja, zaštite i obrane zračnog prostora" ponad Rusije i Bjelorusije, ističe se u priopćenju ruskog ministarstva obrane koje prenosi agencija Itar-Tass.

Bjelorusko ministarstvo obrane je nešto ranije izvijestilo da je šest ruskih borbenih zrakoplova SU-27 i tri vojna transportna zrakoplova sletjelo u bjelorusku bazu Bobrujsk, na temelju dogovora dviju zemalja.

Počeo televizijski rat u Ukrajini!

U srijedu je Minsk pozvao Moskvu da pojača zračni nadzor iznad njegova teritorija koji se osigurava zajednički, reagirajući na NATO-ovu najavu u ponedjeljak da će poslati zrakoplove-radare Awacs radi izviđanja iznad Poljske i Rumunjske.

Te su zadaće dio "praćenja" ukrajinske krize koja ima "ozbiljne posljedice za sigurnost i stabilnost euroatlantske zone", rekao je glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene