Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nije prvi put

Odgođeno veliko obraćanje Vladimira Putina: Poznato i koji je razlog

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Redovito televizijsko obraćanje Vladimira Putina u kojem, među ostalim, odgovara i na pitanja građana otkazano je, navodno zbog trenutačne vojne situacije.

Tradicionalni veliko televizijsko obraćanje ruskog predsjednika Vladimira Putina odgođeno je zbog "zabrinutosti oko vojne situacije u Ukrajini, gdje se očekuje da će kijevske snage pokrenuti veliku protuofenzivu", izvijestio je ruski poslovni dnevnik Kommersant.

Ovo je druga godina zaredom da se ovaj, inače važan televizijski događaj u kojem obični građani od ruskog čelnika traže rješavanje svakodnevnih problema, ne održava u lipnju.

Pročitajte i ovo Umjesto tenka, Rusija uništila traktor Napad helikopterom VIDEO Od velike vijesti do blamaže: Rusi se pohvalili uništenjem tenka, analiza pokazala o čemu se zapravo radi

Već je nekoliko velikih političkih događaja koji su uključivali Putina odgođeno ili u potpunosti otkazano zbog, kako navode, borbi u Ukrajini i ruskih vojnih operacija. Putin nije održao ni svoj televizijski poziv, kao ni godišnju konferenciju za novinare prošle godine, a godišnje obraćanje državi bilo je odgođeno te se održalo u veljači.

Pročitajte i ovo Snimke područja oko uništene brane Nova Kahovka - 2 Katastrofa u Ukrajini VIDEO/FOTO Pogledajte najnovije snimke dronom područja oko uništene brane: Rusi su pobjegli i ostavili lokalno stanovništvo na cjedilu

Ovogodišnje obraćanje sada se "okvirno planira održati u studenom ili prosincu", piše Kommersant, koji citira neidentificirani izvor blizak Kremlju.

Navode i kako se očekuje da će Kremlj održati televizijsku konferenciju s gledateljima prije nego što Putin pokrene kampanju za ponovne predsjedničke izbore kasnije ove godine. Izbori u Rusiji trebali bi se održati 17. ožujka 2024. godine.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene