Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofa za stanovnike

Putin se oglasio o rušenju brane u južnoj Ukrajini, ono što je poručio potpuno je u njegovu stilu

Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je u srijedu rušenje brane Kahovke u južnoj Ukrajini kao barbarski čin Kijeva, tijekom telefonskog razgovora s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

"Barbarski čin s ciljem uništenja hidroelektrane Kahovke u regiji Herson doveo je do ekološke i humanitarne katastrofe velikih razmjera", rekao je Putin, prema priopćenju Kremlja.

Pročitajte i ovo Ukrajinske bespilotne letjelice pogodile rusku rafineriju Napad bespilotnim letjelicama VIDEO Ukrajinski dronovi pogodili rusku rafineriju nafte, izbio je veliki požar Vladimir Putin Brojni detalji Putin otkrio zašto ga je Trump korio te poručio: "Šaljem vojsku na granicu s Finskom"

Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev rekao je u srijedu da Sjedinjene Države, Britanija i njihovi saveznici u NATO-u moraju "snositi odgovornost" za uništenje brane Kahovke, izvijestila je novinska agencija TASS.

Rekao je da zemlje koordiniraju aktivnosti Ukrajine i stoga su dale suglasnost za bombardiranje.

Brana je pukla rano u utorak, te oslobodila bujice vode koje su poplavile velike dijelove ukrajinske južne regije Herson.

I Ukrajina i Rusija optužuju jedna drugu da su je uništile.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene