Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konotop se odbio predati

VIDEO Zapovjednik ruske postrojbe napustio grad s granatama visoko u zraku, Ukrajinci ga ispratili povicima: ''Sramota!''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvenim mrežama širi se snimka zapovjednika jedne od ruskih postrojbi koji je nakon neuspješnih pregovora o predaji Ukrajinaca u Konotopu grad napustio držeći dvije granate u rukama visoko podignutima u zraku.

Došli su u Konotop kako bi nagovorili Ukrajince u tom gradu da se predaju bez borbe. ''Inače će grad biti sravnjen sa zemljom'', zaprijetili su, javljaju strani mediji, a društvenim mrežama širi se snimka bijesnih mještana koji ruske vojnike ispraćaju iz grada uzvikujući ''sramota''. 

Gradonačelnik je razgovarao s mještanima koji su se odbili predati. Ruska delegacija nije uspjela prijetnjama pokolebati Ukrajince u tom gradu.

Konotop se nalazi na južnoj obali Ukrajine, a Rusi su na pregovore došli nakon što su ga opkolili. Gradonačelniku Artemu Semenikinu iznijeli su ''ponudu'' - predaja ili borba. No stanovnici su na njegov upit odgovorili - ''Borba, naravno''.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti  >> OVDJE.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene