Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Društvenim mrežama širi se snimka zapovjednika jedne od ruskih postrojbi koji je nakon neuspješnih pregovora o predaji Ukrajinaca u Konotopu grad napustio držeći dvije granate u rukama visoko podignutima u zraku.


Došli su u Konotop kako bi nagovorili Ukrajince u tom gradu da se predaju bez borbe. ''Inače će grad biti sravnjen sa zemljom'', zaprijetili su, javljaju strani mediji, a društvenim mrežama širi se snimka bijesnih mještana koji ruske vojnike ispraćaju iz grada uzvikujući ''sramota''. 

Gradonačelnik je razgovarao s mještanima koji su se odbili predati. Ruska delegacija nije uspjela prijetnjama pokolebati Ukrajince u tom gradu.

Konotop se nalazi na južnoj obali Ukrajine, a Rusi su na pregovore došli nakon što su ga opkolili. Gradonačelniku Artemu Semenikinu iznijeli su ''ponudu'' - predaja ili borba. No stanovnici su na njegov upit odgovorili - ''Borba, naravno''.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti  >> OVDJE.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju