Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Gospodarski kaos'

Obama: Nepodizanje granice zaduživanja naštetit će SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama upozorio je Kongres da bi odbijanje podizanja granice američkog zaduživanja u veljači moglo zemlju gurnuti u gospodarski kaos.

Na konferenciji za novinare Obama je rekao kako američko gospodarstvo čeka dobra godina ne bude li se u nj miješala washingtonska politika.

Po njegovim riječima republikansko odbijanje podizanja granice zaduživanja odvelo bi SAD u nemogućnost otplate dugova, a onda američka vlada ne bi mogla osigurati prava iz sustava socijalne zaštite nekim starijim osobama, a gospodarstvo bi moglo otići u recesiju.

Pročitajte i ovo Sukob na Crvenom moru crno nam se piše Stižu ozbiljna upozorenja na opasnost od nove svjetske krize: "Posljedice bi mogle biti katastrofalne" Slika nije dostupna Prijetnje - ISIS i Putin OHRABRUJUĆE, ALI I ALARMANTE PROCJENE Kako Rusija vidi Zapad?

>> Fiskalna litica: Američki bi nas političari sve mogli gurnuti niz nju

'Sami bismo nanijeli ranu vlastitome gospodarstvu', rekao je Obama.

Obama poručuje, a Forbes prenosi, kako je već pristao na brojna ograničenja potrošnje, a republikancima koji traže velik rez u potrošnji da bi pristali na podizanje granice zaduživanja, poručuje kako 'neće uspjeti naplatiti pristanak da ne unište američko gospodarstvo'. 'Povjerenje američkog naroda nije sredstvo za pregovaranje', rekao je na posljednjoj konferenciji za novinare u prvome mandatu. Poručio je i da 'SAD nije država koja ne plaća svoje dugove'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene