Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Magnitude 7,6 po richteru

Kod Nove Kaledonije zabilježena dva snažna potresa, izdano upozorenje za tsunami

Potres je zabilježen kod Nove Kaledonije (Foto: screenshot/Google Maps)
Potres je zabilježen kod Nove Kaledonije (Foto: screenshot/Google Maps) Foto: screenshot/Google Maps
Epicentar je bio u oceanu na dubini od tek 6,2 kilometra, oko 168 kilometara od grada Tadinea, zbog čega je izdano upozorenje za mogući tsunami u krugu od 1000 kilometara.

Francuski pacifički teritorij Novu Kaledoniju u srijedu je pogodio potres magnitude 7,6 po Richteru s vrlo plitkim epicentrom.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

Epicentar je bio u oceanu na dubini od tek 6,2 kilometra, oko 168 kilometara od grada Tadinea, zbog čega je izdano upozorenje za mogući tsunami u krugu od 1000 kilometara.

Na obalama Nove Kaledonije naređena je evakuacija stanovništva, a u opasnosti su i stanovnici obližnje države Vanuatu. Tsunami u visini od metra mogao bi stići i do Fidžija.

Procjenjuje se da bi val, u oslabljenom obliku, mogao stići i do Guama, Havaja, pa i do Australije i Japana, prenosi RT.

Nekoliko sati kasnije na istom području zabilježeno je podrhtavanje magnitude 7,0 po Richteru. Upozorenje za tsunami i dalje je na snazi. 

Aktualno Kako su Panda, Sattwe, Mali i Arwen na Velebitu otkrile ljudske kosti stare 3000 godina Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 3 Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 3 Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 4 Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 4 Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 2 Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 2 Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 1 Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 1 Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva +0 Potražni psi za detekciju ljudskih ostataka (Foto: Andrea Pintar, privatna arhiva) - 5 Hrvatska Kako su Panda, Sattwe, Mali i Arwen na Velebitu otkrile ljudske kosti stare 3000 godina 1/5 >>

Aktualno Dekolte Sandre Perković izluđuje muškarce, ali svi se pitaju i što znači prsten na njezinoj ruci Sandra Perković (FOTO: Instagram) Sandra Perković (FOTO: Instagram) Sandra Perković (FOTO: Instagram) Sandra Perković (FOTO: Instagram) Sandra Perković (FOTO: Instagram) Sandra Perković (FOTO: Instagram) Sandra Perković (Foto: Instagram) Sandra Perković (Foto: Instagram) Foto: Instagram Sandra Perković (Foto: Instagram) Sandra Perković (Foto: Instagram) Foto: Instagram +1 Sandra Perković (Foto: Instagram) Celebrity Dekolte Sandre Perković izluđuje muškarce, ali svi se pitaju i što znači prsten na njezinoj ruci 1/7 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene