Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kina se sprema pooštriti kriterije za novinare koji će za dobivanje diplome morati učiti marksističke i komunističke teorije novinarstva, javlja tisak.


South China Morning Post izvijestio je da je Li Dongdong, zamjenica direktora uprave za medije i izdavaštvo, rekla da neki novinari štete ugledu kineskog novinarstva jer nisu dobro školovani. Njezini komentari postavljeni su na internet stranici službene novinske agencije Xinhue. Li je rekla za Xinhuu u ponedjeljak da će po novom sustavu strukovnog školovanja svi novinari učiti socijalističke i markističke teorije novinarstva i etike medija. 'Drugovi koji će raditi na prvim crtama moraju naučiti socijalističke teorije s kineskim karakteristikama kao i marksističko gledanje na vijesti plus etiku medija i stav komunističke partije o vijestima i propagandi', kazala je Li. (Hina)

Vezani članci HND Nove osude Plenkovićevih izjava: I Europska federacija novinara uputila kritiku premijeru Zgrada HRT-a Sindikat i HND oštro osudili Milanovićev napad na novinare HRT-a: "Nismo Yutel, obratite se Kazimiru Bačiću"