Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opasna bakterija

Rusija zabranila uvoz zaraženog mlijeka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruske vlasti objavile su u ponedjeljak zabranu uvoza mliječnih proizvoda novozelandskog proizvođača Fonterra u kojima je pronađena bakterija koja bi mogla izazvati botulizam, a pošiljke tog proizvođača zaplijenila je Saudijska Arabija.

Ruska agencija za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor objavila je da povlači mliječne proizvode Fonterre koji bi mogli biti zaraženi te da obustavlja uvoz tog proizvođača na području Ruske Federacije.

Saudijska agencija za hranu i lijekove obaviještena je o opasnosti te su proizvodi Fonterre zaplijenjeni, prenosi saudijski tisak.

Fonterra je prošli mjesec u tri pošiljke sirutke iz koje se proizvodi hrana za dojenčad i napitci za sportaše otkrila bakteriju Clostridium botulinum. Ta je bakterija uzročnik botulizma, bolesti koja u nekim slučajevima može izazvati paralizu, čak smrt.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

>> 'Toksični otpad' iz Srbije zapravo nije ni bio otpad

'Izražavamo duboko žaljenje i potpuno razumijemo zabrinutost roditelja', rekao je na konferenciji za novinare Spierings i dodao da tvrtka redovito, iz sigurnosnih razloga, testira sve proizvode, piše BBC.

Kontaminirani proizvodi izvezeni su u Kinu, najveći svjetski uvoznik mliječnih proizvoda, kojoj se u ponedjeljak tvrtka ispričala. Proizvodi su izvezeni još i u Maleziju, Vijetnam, na Tajland i Saudijsku Arabiju.

'Testovi su potvrdili da su proizvodi kontaminirani tek 31. srpnja. Istoga dana objavili smo rezultate i obavijestili svoje kupce kao i novozelandsku vladu', rekao je Spierings.

Zasad nema dojava o potencijalnoj zarazi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene