Lavine odnose živote, ilustracija (Foto: AFP)
Lavine odnose živote, ilustracija (Foto: AFP) Foto: AFP

Trojica njemačkih skijaša pronađena su mrtva tijekom noći, a četvrti se vodi kao nestao nakon što su ostali zatrpani u lavini pored austrijskog skijaškog resorta Lech am Arlberga, objavila je policija u nedjelju.


Skupina od četvorice imala je posebne skije, koje skijašima omogućuju uspinjanje i skijanje niz padinu, rekla je policija u zapadnoj pokrajini Vorarlbergu.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Desetak skijaša zaglavilo u lavini: Jedan mrtav, dvoje ozlijeđenih u francuskim Alpama Ivana Brkić Tomljenović (Foto: Dnevnik.hr) Novinarka Nove TV iz snijegom blokiranog Obertauerna: "Apsolutno niti jedna cesta nije prohodna"

Trojica smrtno stradalih, podrijetlom iz Bavarske, pronađena su oko 23 sati navečer nakon što je supruga jednog skijaša prijavila njihov nestanak.

Bili su u dobi 57, 36 i 32 godine.

Četvrta osoba u dobi 28 godina i također iz južne Njemačke još uvijek se vodi kao nestala.

Gust snijeg pogodio je austrijske Alpe prošli tjedan, zbog čega je u objavljeno upozorenje na lavine te prekinut promet lokalnim cestama.

Stupanj upozorenja u području iznad 2000 metara u subotu je bio tri na ljestvici do pet.

Podsjećamo, prošlog su tjedna snježni nanosi zatrpali Austriju te dijelove Njemačke izazvavši kaos. Tako je u samo prošlih tjedan dana poginulo desetak ljudi. Skijaše se poziva na visoki oprez, a većina skijališta je i izbog vremenskih nepogoda i jakog vjetra zatvorena. 

(Hina)