Najviša razina opasnosti od lavina, razina 5, proglašena je za četiri pokrajine. Više od 40 mjesta u pokrajinama Salzburg, Tirol, Donja Austrija i Štajerska odsječeno je od svijeta, a stanovništvu pomaže i vojska s jednim helikopterom.

Galerija


Austriju i dalje zatrpava novi snijeg, a broj žrtava sniježnog kaosa raste.

Vezani članci Sebastian Kurz, Rudolf Anschober Austrija ulazi u još stroži lockdown: Zatvaraju se škole, radit će samo nužne trgovine, iz kuće će se moći samo uz četiri dobra razloga Frank-Walter Steinmeier (Foto: AFP) Njemačka, Austrija i Izrael poslali poruku za obljetnicu Kristalne noći, dana koji je prethodio holokaustu: "Sram me..."

U lavini koja je u srijedu pogodila selo St. Anton am Arlberg u austrijskoj pokrajini Tirol poginuo je 16-godišnjak. On je osma žrtva snježnog kaosa u Austriji, piše Kleine Zietung.

U nekim su regijama visine snježnog pokrivača dosegle izuzetno opasne razine – u posljednjih 10 dana u Hochfilzenu palo je čak 311 centimetara snijega, a u Bad Mitterndorfu 280 centimetara.

Najviša razina opasnosti od lavina, razina 5, proglašena je za četiri savezne pokrajine. Više od 40 mjesta u pokrajinama Salzburg, Tirol, Donja Austrija i Štajerska odsječeno je od svijeta, a stanovništvu pomaže i vojska s jednim helikopterom. U nekim školama otkazana je nastava. 

Stručnjaci kažu da se ovolike količine snijega na visinama iznad 800 metara statistički pojavljuju svakih 30 do 100 godina.

Snijeg stvara probleme i u Njemačkoj

Problematično je i na jugu Njemačke gdje je u Bavarskim Alpama također proglašena druga razina opasnosti od lavina, a prema vremenskoj prognozi, snijeg bi trebao prestati padati tek u petak, piše Bild