Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi i na jugu Njemačke

Snježna apokalipsa u Austriji: U lavini poginuo tinejdžer, 40 mjesta u Alpama odsječeno od svijeta

Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 2
Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 2 Afp
Aktualno Galerija Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 3 Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 4 Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 5 Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 5 Foto: Afp Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 2 Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp +0 Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 1 Galerija 1/5 >>
Najviša razina opasnosti od lavina, razina 5, proglašena je za četiri pokrajine. Više od 40 mjesta u pokrajinama Salzburg, Tirol, Donja Austrija i Štajerska odsječeno je od svijeta, a stanovništvu pomaže i vojska s jednim helikopterom.

Austriju i dalje zatrpava novi snijeg, a broj žrtava sniježnog kaosa raste.

Pročitajte i ovo Snijeg je zatrpao Austriju (Foto: AFP) - 2 Novi kaos Arktički val dolazi nad središnju Europu: U zatrpanoj Austriji i Njemačkoj past će još snijega Snijeg u Austriji (Foto: Dnevnik.hr) - 2 KAOS U AUSTRIJI I NJEMAČKOJ Na snazi najviši stupanj opasnosti od lavina, u Austriji snijeg potpuno odsjekao od svijeta čak dvije tisuće ljudi

U lavini koja je u srijedu pogodila selo St. Anton am Arlberg u austrijskoj pokrajini Tirol poginuo je 16-godišnjak. On je osma žrtva snježnog kaosa u Austriji, piše Kleine Zietung.

U nekim su regijama visine snježnog pokrivača dosegle izuzetno opasne razine – u posljednjih 10 dana u Hochfilzenu palo je čak 311 centimetara snijega, a u Bad Mitterndorfu 280 centimetara.

Najviša razina opasnosti od lavina, razina 5, proglašena je za četiri savezne pokrajine. Više od 40 mjesta u pokrajinama Salzburg, Tirol, Donja Austrija i Štajerska odsječeno je od svijeta, a stanovništvu pomaže i vojska s jednim helikopterom. U nekim školama otkazana je nastava. 

Stručnjaci kažu da se ovolike količine snijega na visinama iznad 800 metara statistički pojavljuju svakih 30 do 100 godina.

Snijeg stvara probleme i u Njemačkoj

Problematično je i na jugu Njemačke gdje je u Bavarskim Alpama također proglašena druga razina opasnosti od lavina, a prema vremenskoj prognozi, snijeg bi trebao prestati padati tek u petak, piše Bild

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene