Diljem Njemačke policija je u srijedu izvršila pretrese u više od 90 objekata povezanih s islamističkom mrežom za koju se sumnja da je u izravnoj vezi s ekstremističkom scenom te da, među ostalim, financijski pomaže palestinsku skupinu Hamas, koja je na vlasti u Pojasu Gaze, no SAD, Izrael i EU smatraju je terorističkom organizacijom.


"Postoji sumnja da ova mreža financijski i logistički pomaže terorističku organizaciju Hamas“, stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova.

Policijska akcija usredotočena je prije svega na organizacije WWR Help i Ansaar International, koje su prijavljene kao humanitarne organizacije i za koje se sumnja da stoje na vrhu islamističke mreže koja pomaže Hamas.

Akcija je počela rano ujutro u šesnaest njemačkih saveznih pokrajina, s težištem na Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, gdje se nalazi sjedište Ansaar Internationala.

Ministarstvo unutarnjih poslova smatra kako postoji "osnovana sumnja" u to da islamistička mreža djeluje u smjeru širenja nacionalne i vjerske mržnje.

Ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer priopćio je da organizacijama koje djeluju u tom smjeru "nema mjesta“ u Njemačkoj.

"Tko pod plaštom humanitarne pomoći pomaže Hamas, ne poštuje temeljne vrijednosti njemačkog Ustava“, stoji u Seehoferovu priopćenju. (Hina)

Zanimljiva razmjena poklona Plenkovića i kineskog premijera: Rimčev bicikl, nogometna i košarkaška lopta

Vezani članci Slika nije dostupna U jutrošnjim racijama u Francuskoj uhićeno 10 islamista Slika nije dostupna Turska: Uhićeno 40-ak osoba povezanih s Al Kaidom i Hezbolahom