Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija

Njemačka policija u raciji pretresla 90 objekata povezanih s islamističkom mrežom: "Takvima nema mjesta kod nas"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Diljem Njemačke policija je u srijedu izvršila pretrese u više od 90 objekata povezanih s islamističkom mrežom za koju se sumnja da je u izravnoj vezi s ekstremističkom scenom te da, među ostalim, financijski pomaže palestinsku skupinu Hamas, koja je na vlasti u Pojasu Gaze, no SAD, Izrael i EU smatraju je terorističkom organizacijom.

"Postoji sumnja da ova mreža financijski i logistički pomaže terorističku organizaciju Hamas“, stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova.

Policijska akcija usredotočena je prije svega na organizacije WWR Help i Ansaar International, koje su prijavljene kao humanitarne organizacije i za koje se sumnja da stoje na vrhu islamističke mreže koja pomaže Hamas.

Akcija je počela rano ujutro u šesnaest njemačkih saveznih pokrajina, s težištem na Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, gdje se nalazi sjedište Ansaar Internationala.

Ministarstvo unutarnjih poslova smatra kako postoji "osnovana sumnja" u to da islamistička mreža djeluje u smjeru širenja nacionalne i vjerske mržnje.

Ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer priopćio je da organizacijama koje djeluju u tom smjeru "nema mjesta“ u Njemačkoj.

"Tko pod plaštom humanitarne pomoći pomaže Hamas, ne poštuje temeljne vrijednosti njemačkog Ustava“, stoji u Seehoferovu priopćenju. (Hina)

Pročitajte i ovo Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku Prosvjed Izraelaca Traže prijevremene izbore Tisuće Izraelaca na ulicama prosvjeduju: "Vlada žrtvuje taoce i jača Hamas"

Aktualno Zanimljiva razmjena poklona Plenkovića i kineskog premijera: Rimčev bicikl, nogometna i košarkaška lopta +0 Razmjena poklona (Foto: Greyp Bikes) Hrvatska Zanimljiva razmjena poklona Plenkovića i kineskog premijera: Rimčev bicikl, nogometna i košarkaška lopta 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene