Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZGOVOR S BIDENOM

Nizozemski premijer u posjetu Bijeloj kući: Ukrajini ćemo poslati obrambeni sustav Patriot

Patriot - 2
Patriot - 2 Foto: Afp
Nizozemski premijer Mark Rutte rekao je u utorak američkom predsjedniku Joeu Bidenu da će Nizozemska Ukrajini ponuditi raketni sustav Patriot.

Nizozemska će se pridružiti SAD-u i Njemačkoj i poslati proturaketni obrambeni sustav Patriot u Ukrajinu, rekao je nizozemski premijer Mark Rutte američkom predsjedniku Joe Bidenu.

"Mislim da je važno da se pridružimo, a o tome sam jutros razgovarao s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom", rekao je Rutte u Bijeloj kući.

Biden je zahvalio Rutteu na tome što je "vrlo, vrlo predan" u svojoj podršci Ukrajini.

Pročitajte i ovo Obnova poliklinike na Šalati - 3 Čeka se obnova Bazen ispred rendgena: Poliklinika na Šalati čeka obnovu još od potresa - "To je na sramotu svih"

Pročitajte i ovo Katarina Peović - 2 Neprimjereno ponašanje Peović o napadu HDZ-ovke: "Takva brutalna obraćanja nisu baš uobičajena." Burić se navečer ispričala, ali ne - Peović

Rutte je rekao da je Nizozemska odlučila potrošiti dodatnih 2,5 milijardi eura za potporu Ukrajini, što je ranije vlada i najavila.

Biden i Rutte trebali bi razgovarati o daljnjoj podršci Ukrajini, "kao i daljnjoj suradnji u područjima obrane, sigurnosti i osnaživanju bilateralnih trgovinskih odnosa", navedeno je u nizozemskom priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene