Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprimjereno ponašanje

Peović o napadu HDZ-ovke: "Takva brutalna obraćanja nisu baš uobičajena." Burić se navečer ispričala, ali ne - Peović

Aktualno Galerija Katarina Peović - 2 Katarina Peović - 2 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Peović - 3 Katarina Peović - 3 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Peović - 1 Katarina Peović - 1 Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski Sabor Hrvatski Sabor Foto: DNEVNIK.hr +0 Majda Burić Galerija 1/5 >>
Na aktualcu je HDZ-ova zastupnica rekla kako je u nekim medijima pročitala da je zastupnica Radničke fronte bila nasilna prema partneru. Pitali smo sve strane o čemu se radi. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Gospođa Peović osim što konstantno i učestalo laže i manipulira, upravo je ona ta koja je prema napisima određenih medija fizički napala svojeg partnera, ona je ta koja vrši nasilje i skriva se iza svoga vlastitoga imuniteta", izjavila je za sabornicom danas HDZ-ova zastupnica Majda Burić.

Istup koji je mnoge u saboru ostavio bez teksta - brzo je razjasnila prozvana zastupnica radničke fronte Katarina Peović. "Laže i širi dezinformacije o totalno suludim konstrukcijama koje čita iz svojih desničarskih vrlo opasnih medija koji svašta pišu o nama opozicijskim zastupnicima."

Nakon što su se dojmovi slegnuli - zastupnica Peović o svemu je vrlo jasna.

"Ne, nemam prijavu za obiteljsko nasilje, a kolegica Burić uspjela je u tome da s opskurnih desničarskih stranica uspije plasirati ovu tezu koju mi sada govorimo i koju moje dijete treba čitati u novinama."

Pročitajte i ovo Katarina Peović SABORSKI AKTUALAC HDZ-ovka napala Peović u Saboru: "Pokazujete svoje srboljubno srce!"

Zastupnica Burić dobila je opomenu - šef njezine stranke Andrej Plenković staje na loptu.

"Pogriješila je. Majdu znam jako dobro. Majda je tu učinila jednu grešku, ja je molim da se ispriča. To nije nikakav stav niti nje osobno niti HDZ-a i mislim da je u nekakvom žaru tih replika to bio potez više koji nije primjeren i koji smatram da nije bio s nikakvom zlom namjerom."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAPANJILA KOLEGU ''Jeste li znali da Hrvatska ima 422 puta više zaposlenih nego što ima stanovnika prema zadnjem popisu?'' Veliko otkriće bivše HDZ-ove državne tajnice

Peović smatra kako ovo zaslužuje puno više od opomene.

"Ako ne bude nikakvih konsekvencija u ovom slučaju, onda će se pokazati da je taj kodeks zapravo mrtvo slovo na papiru jer mislim da takva brutalna obraćanja nisu baš uobičajena", komentirala je.

Burić se ispričala, ali...

Majda Burić izjavila je u utorak navečer u povodu obraćanja u Saboru zastupnici RF-a Katarini Peović kako joj nije bila namjera uvrijediti bilo koga te se ispričala ako je svojom izjavom uvrijedila pripadnike srpske manjine, što joj, istaknula je, nije bila namjera.

"Vezano za moje današnje obraćanje zastupnici Katarini Peović, želim naglasiti kako mi u kratkom obraćanju od 30 sekundi koje dopušta Poslovnik Hrvatskoga sabora nije bila namjera uvrijediti bilo koga, nego ukazati na njezine potpuno neprihvatljive proruske stavove koje je javno deklarirala, a u svojim je istupima vrijeđala i hrvatske branitelje i vrijednosti Domovinskoga rata. Ispričavam se ako sam svojim izjavom uvrijedila pripadnike srpske manjine, što mi nije bila namjera", stoji u pisanoj izjavi saborske zastupnice Majde Burić večeras dostavljenoj medijima.

Kazavši kako joj nije mi bila namjera uvrijediti pripadnike bilo kojeg naroda ili nacionalne manjine s kojima cijeli život živi i radi, dodala je: "Ako me je itko na taj način shvatio, onda se iskreno i duboko ispričavam!

Željela sam ukazati na njezine potpuno neprihvatljive proruske stavove koje je javno deklarirala, kao i istupe kojima je vrijeđala hrvatske branitelje i vrijednosti Domovinskoga rata. Iskreno mi je žao i ispričavam se ako sam svojom izjavom uvrijedila pripadnike srpske manjine, što mi nije bila namjera", naglasila je Burić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene