Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakav mačak!

Miško u uredu gradonačelnika: "Tu je već četiri godine, praktički je zaštitni znak grada Rijeke"

Aktualno Galerija Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 4 Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 5 Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 3 Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 2 Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prvi mačak Rijeke: Ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Mačak Miško bio je bez doma pa su ga udomili riječki gradski oci. Sada živi u uredu gradonačelnika Marka Filipovića. Nije mačak u čizmama, već mačak u politici.

U uredu riječkog gradonačelnika već četiri godine živi Miško, najpoznatiji mačak grada Rijeke.

"Miško je tu već četiri godine, nadživio je jedan gradonačelnički mandat, ušli smo sad i u moj mandat. Praktički je zaštitni znak grada Rijeke - prvi mačak grada Rijeke", kazao je Filipović u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Balena.

Miška je u Grad dovela Iva Novak, tajnica gradonačelnika, koja ga je našla u Skloništu za mačke.

"Drugi dan tadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da se može mačka udomiti i ja sam to ispoštovala kao i sve ostalo", rekla je Novak.

Pročitajte i ovo Muhamed Hubanić Hamo ZA DNEVNIK NOVE TV Branitelj koji je KBC-u Rijeka donirao 100.000 kuna: "Toliko se trude da me to fasciniralo"

"Sastanci za koje odluči da će bit prisutan - on je prisutan, sluša, s kolegama sudjeluje. Svima je drag, zasad se nije dogodilo da je netko htio da ne bude prisutan. Dapače, traže da bude na sastancima", dodaje.

Miško se dosad naslušao svega, a plan mu je ispratiti još pokojeg gradonačelnika.

"Životni vijek mačke je takav da će vjerojatno dočekati nekog budućeg gradonačelnika ili gradonačelnicu, Miško se definitivno udomio ovdje kod nas", navodi Filipović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Nismo vaša banka!" Rumunjski radnici prosvjedovali na riječkom Korzu: "Posao je gotov, tko sad plaća?"

I na Miška je u utorak djelovala južina, pa nije bio previše raspoložen za snimanje pred kamerama Dnevnika Nove TV.

Više ga je zanimalo kako izgleda kamera izbliza, a što je učinio, pogledajte u videoprilogu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene