Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U problemu

Niti jedna tiskara u BiH ne želi tiskati glasačke listiće za izbore

Ilustracija - glasački listić
Ilustracija - glasački listić Foto: Danijel Soldo/Cropix
Niti jedna tiskara nije se javila na natječaj za tiskanje glasačkih listića za nadolazeće izbore u BiH.

Centralna izborna komisija BiH morala je poništiti javni poziv za tiskanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore u BiH. Naime, niti jedna tiskara, od njih 20 koliko ih je preuzelo tendersku dokumentaciju, nije zainteresirana za posao vrijedan oko milijun i pol maraka.

"Zasad nisu ugroženi rokovi jer prvi manji kontingent listića za birače koji glasaju iz inozemstva treba biti odštampan do 16. kolovoza, a preostali glasački listići do 30. kolovoza. Potrebno je donijeti odluku o pokretanju ponovnog postupka nabavke ovih usluga preko odgovarajućeg postupka, o čemu će javnost biti pravovremeno informirana", naveli su iz CIK-a BiH.

BHRT je izvijestio da održavanje izbora ne bi trebalo biti ugroženo jer je ostalo dovoljno vremena da se cijeli postupak ponovi i provede. Ipak, ako idući javni poziv bude poništen, situacija bi se mogla zakomplicirati.

Pročitajte i ovo Donald Trump Neviđeno u SAD-u Hoće li Trump ići u zatvor? Stručnjaci objašnjavaju može li nastaviti utrku za Bijelu kuću i kakvu kaznu može očekivati

Na ovaj se natječaj nitko nije javio jer predviđeni novac tiskarama koje su ovaj posao radile za protekle izbore nije dovoljan.

"Procijenjena vrijednost same javne nabave nije dovoljna za predviđeni posao. Također, samostalno nismo u mogućnosti provesti tiskanje i pakiranje glasačkih listića bez ugrožavanja našeg redovnog poslovanja", tvrde iz firme Atlantik bb.

Prethodnih je godina za tiskanje listića za lokalne izbore bilo potrebno upola manje novca, oko 750.000 maraka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene