Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U službenom posjetu Italiji

Nikolić: Ni jedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, rekao je kako Srbija nije odobrila ubijanje Bočnjaka u Srebrenici te je naglasio kako se ne radi o genocidu.

Predsjednik Srbije izjavio je to za talijanski list Corriere della Sera, a prenijela je agencija Anadolija. 'Nijedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja. Radovan Karadžić i Ratko Mladić, koji su u Haagu, do kada ih se ne osudi bit će nedužni, kao što je to pravilo u svim pravnim sustavima u svijetu', rekao je Nikolić.

Pročitajte i ovo Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima Aleksandar Vučić i Xi Jinping u Pekingu 2019. godine Zadnje pripreme Kineski predsjednik stiže u Beograd, objavljeni detalji: Srpski MiG-ovi dočekat će Xija

Naglasio je kako se u Srebrenici nije dogodio genocid. 'Riječ je o pojedinačnoj krivici pripadnika srpskog naroda. Srpski parlament je osudio ovaj zločin, ali nije kazao da je riječ o genocidu. Nijedan Srbin ne priznaje genocid u Srebrenici, pa ni ja', kazao je Nikolić tijekom službenog posjeta u Italiji.

>> Nikolić zabranio Udruzi pravnika Vukovar 1991. posjetu logor Stajićevo

Nikolić se osvrnuo i na integraciju Srbije u Europsku uniju. Tvrdi da EU ne bi trebala pred Srbiju stavljati uvjet priznavanja nezavisnosti Kosova. Dodao je kako je prihvatljivije da Srbija zaboravi EU, ukoliko se pred njih stavlja zahtjev da je neophodno odricanje od Kosova.

'Naš cilj od 2000. godine je Europska unija. Završene su reforme pravnog sustava, tajne službe, javnog sektora i sl. Sada se postavlja uvjet priznanja Kosova. Nije pitanje želimo li mi Europu. Pravo pitanje je želi li ona nas. To njih pitajte', poručio je Nikolić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene