Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isto učinio i Boris Tadić

Nikolić zabranio Udruzi pravnika Vukovar 1991. posjetu logor Stajićevo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Niti jedna hrvatska udruga branitelja nikada nije mogla na području Srbije posjetiti mjesta na kojima su bili logori gdje su stradali hrvatski vojnici i civili.

Udruga pravnika Vukovar 1991. je preko Veleposlanstva RH u Beogradu početkom rujna 2012. uručila pismo Tomislavu Nikoliću, predsjedniku Republike Srbije da omogući posjetiti logoru Stajićevo 6. listopada 2012. kako bi zapaliti svijeće za sve ubijene.

No, predsjednik Nikolić oglušio se na molbu. I njegov prethodnik Boris Tadić 2009. godine zabranio je službeni posjet Udruzi pravnika Vukovar 1991. 

>> 'Optuženi za zločine u Stajićevu ne mogu biti izručeni'

'O svemu ćemo obavijestiti predsjednika Ivu Josipovića te premijera Zorana Milanovića. Tražimo od predsjednika da ova tema bude dio bilateralnih razgovora na jednom od budućih sastanaka s predsjednikom Nikolićem', rekao je Zoran Šangut, Udruga pravnika Vukovar 1991.

Dodao je kako je zajedno s Fredom Matićem bio u privatnom posjetu logoru Stajićevo, gdje još uvijek nema spomen ploče. U ime Udruge moli predsjednika Nikolića da snagom svoga autoriteta pomogne u ostvarenju rasvjetljavanja istine 1991./92. godine te n omogućite posjet Stajićevu 6.10.2012. kako bi zapalili svijeće za sve ubijene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene