Trst (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Trst (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

Nijemca koji je ovih dana na plaži u blizini Trsta u svoj kamion ukrcao 24.000 litara morske vode lokalna je policija na dojavu građana privela i kaznila s 1549 eura, a "ukradeno" more morao je vratiti u Tršćanski zaljev, piše u subotu slovenski list "Primorski dnevnik".


Policija je otkrila da je 48-godišnji njemački državljanin kod naselja Barcola blizu dvorca Miramare u svoj kamion neovlašteno iz Jadranskog mora ispumpao 24 spremnika vode, što je u suprotnosti sa člankom 1162. talijanskog Pomorskog zakonika.

Vezani članci Pokradena poslovnica banke u Metkoviću (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Cure detalji krađe u Metkoviću: Kako su zaposlenice banke ukrale milijune iz trezora Ilustracija, rakija (Foto: Getty Images) Carinska uprava demantira kažnjavanje bake (98) koja je pekla rakiju: "Prema prisilnim propisima EU naplatili smo trošarinu od 1488 kuna"

Tijekom ispitivanja priznao je policiji i predstavnicima lučke kapetanije da je morsku vodu želio prevesti u Njemačku za potrebe jednog akvarija s morskim ribama. (Hina)