Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Muzej se pravda

'NEUMJESNI SU' Židove u Auschwitzu bolno podsjetili na plinske komore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Menadžment muzeja Auschwitz-Birkenau stao je u obranu svoje odluke.

Menadžment muzeja Auschwitz-Birkenau stao je u obranu tuševa, odnosno vodenih prskalica postavljenih na ulazu u muzej, nakon što su se posjetitelji požalili da su one bolan podsjetnik na plinske komore koje su se koristile za ubojstvo zarobljenika, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Traži se oštra kazna U Berlinu ponovno antisemitistički incident: Student napao svog kolegu jer je pripadnik židovske zajednice Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Čišćenje garaže FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

Crijeva koja pršću vodenu maglicu postavljena su izvan bivšeg nacističkog koncentracijskog logora i omogućuju su turistima da se rashlade u vrijeme temperatura koje su rasle i do 37 stupnjeva Celzijevih.

Iako su ih mnogi posjetitelji iskoristili, dio smatra da su neumjesna. Meir Bolka koji je u muzej doputovao iz Izraela požalio se osoblju.

LJUBAV U AUSCHWITZU Mrzio je sve Židove, ali ne i nju...

'Kao Židovu koji je izgubio mnogo članova obitelji u holokaustu, izgledali su mi poput tuševa pod koje su Židovi bili prisiljeni odlaziti prije ulaska u plinsku komoru', rekao je 48-godišnjak.

Član osoblja s kojim je razgovarao ispričao mu se zbog traumatičnog iskustva.

Glasnogovornik muzeja Pawel Sawicki koji je stao u obranu prskalica rekao je da su postavljene ispred ulaza zbog ekstremnog toplinskog vala zbog kojeg su se neki posjetitelji i onesvijestili.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene