Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žena prebačena u bolnicu

Tragedija u BiH: Na planinare se obrušila lavina, jedan se ugušio pod naslagama snijega

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na terenu su spasilačke služne koje pokušavaju osloboditi zatrpanog planinara.

Jedan muškarac je poginuo, a još dvije osobe su ozlijeđene u nesreći koja se u nedjelju poslije podne dogodila na planini Bjelašnici kod Sarajeva, potvrdila je sarajevska policija i Gorska služba spašavanja (GSS) čiji su pripadnici sudjelovali u potrazi za stradalima.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

 

Sve okolnosti nesreće nisu razjašnjene no pretpostavlja se kako se na skupinu od desetak planinara koji su pješačili ka vrhu Bjelašnice obrušila lavina.

Planinar čija je smrt potvrđena najvjerojatnije se ugušio pod naslagama snijega.
U operaciji spašavanja stradalih planinara uključile su se i oružane snage BiH pa je njihovim helikopterom do bolnice evakuirana jedna ozlijeđena žena.

Glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu Muamera Šehić kazala je kako je žena dovezena u teškom stanju, a život joj je ugrožen.

Spasilačke ekipe do prvih večernjih sati nisu pronašle još jednog planinara za kojega se također pretpostavlja da je zatrpan snijegom.

Bjelašnica je olimpijski skijaški centar i popularno odredište brojnih planinara, a tamo do sada nije bilo većih nesreća niti je ove zime zbog malih snježnih padalina izdano bilo kakvo upozorenje na opasnost od lavina. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene