Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stravično mučenje

Neoznačeni grob za izmučenog dječačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neoznačeni komad zemlje na londonskom groblju mjesto je posljednjeg počivališta 'Baby P'. Pepeo mučenog dječačića, koji je umro od ruku svoje majke, očuha i njihova podstanara, raspršen je u Vrtu sjećanja u Londonu. U blizini se nalazi grob njegove bake.

Nažalost, posljednje počivalište plavokosog, plavookog dječačića, koji je u strašnim mukama preminuo sa samo 17 mjeseci, nema nikakvo posebno obilježje koje bi pokazalo da na tom mjestu počiva izmučeni dječak, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!" Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu

Nevoljen u smrti, koliko je bio nevoljen i u životu, njegov grob je poznat samo kao Spinney No 2, komad trave u tom vrtu.

Za vrijeme njegova pokopa 2007. godine, njegova je majka bila u zatvoru pod optužbama za ubojstvo i trudna s drugim djetetom, kojeg je i rodila dok je bila u zatvoru. 

>> Očuh monstrum snimao zlostavljanje

Za obilježavanje godišnjice njegove smrti prijatelji su mu ostavili medvjediće, razne igračke i cvijeće. Mnoga djeca koja su se s njim igrala postavljaju pitanja što se dječaku dogodilo i djelomično se osjećaju krivima zbog onog što se dogodilo.

Jedan je njegov prijatelj čak upitao da li je dječak umro od samoće. Dječak je preminuo 3. kolovoza prošle godine, a pokopan je nedugo nakon toga.

Njegova je majka u zatvoru i kako pričaju čuvari ponaša se kao da je na odmoru. Posjećuje frizera i svima ponavlja kako će izaći do Božića. 

>> Majka Baby P rasplakala se tek na presudu

>> Izmučen na smrt sa samo godinu i pol dana

>> Ubili 17-mjesečnog dječaka pa oslobođeni optužbi

Priča o stravičnom životu djeteta i ne brizi odgovornih institucija šokirala je Veliku Britaniju. Iz dana u dan postaju poznati detalji slučaja, pa tako i dosje prikazan poroti na suđenju majci, očuhu i njihovom podstanaru bilježi 78 odvojenih prilika kada su ga pregledali socijalni radnici, liječnici u Londonu.

Pokazuje kako su svaki put kad je dječak stigao u bolnicu s nekom ozljedom, oni koji su ga pregledavali prihvatili objašnjenje njegove majke kako su njegov ozljede prouzrokovane slučajnim padovima.

I tako oko godinu dana. Dječak je posjećivao liječnike s modricama, ranama po tijelu, a dva dana prije smrti i slomljenom kralježnicom, koju liječnica nije primjetila, jer kako je napisala u dosjeu, dječak je jako plakao i bilo je nemoguće izvršiti cjelovit pregled. Sada je protiv te lokalne pedijatrice pokrenuta istraga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene