Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi s upravljanjem

Teška nesreća u susjedstvu: U padu zrakoplova poginuo pilot - "S nekih 700 metara udario je u zemlju i zapalio se"

Pad zrakoplova u blizini Beograda
Pad zrakoplova u blizini Beograda Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Pilot malog zrakoplova poginuo je u četvrtak kad se njegova letjelica srušila tridesetak kilometara zapadno od Beograda, potvrdile su hitne službe i policija.

Poginuo pilot malog zrakoplova nakon što se njegova letjelica srušila 30-ak kilometara zapadno od Beograda. 

Pad zrakoplova na području naselja Batajnice prijavljen je desetak minuta poslije podneva, ali se zbog teško pristupačnog terena u prvo vrijeme u medijima nagađao uzrok i ishod nesreće.

Pročitajte i ovo Zlatko Dalić - 3 Zvijezde u Livnu Zlatko Dalić o tragediji u Grčkoj: "Meni je žao što se to desilo, žao mi je svih tih ljudi, nogometa. Sad Dinamo ispašta i to je velika šteta"

Voditelj letenja na malom sportskom aerodromu "13. maj" Boško Todorović rekao je novinarima kasnije da je vodio taj let i potvrdio da je izgubio kontakt s pilotom.

Let je, poslije standardnih provjera na zemlji, počeo normalno, ali je nakon jednog od zaokreta pilot prijavio da ima problem s upravljanjem.

"Par puta sam ga poslije toga zvao radio-vezom, nije ništa odgovarao i niti minutu kasnije došlo je do udesa, s nekih 700 metara udario je u zemlju i zapalio se", rekao je Todorović za RTS, uvjeren da je razlog pada tehnički problem.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podrhtavanje tla Potres pogodio Tursku: "Snažno se zatreslo", "Jedva sam mogao izaći iz kuće"

Aerodrom "13. maj", na kojem je i centar za obuku pilota ultralakih zrakoplova, nalazi se u Zemun polju, 10 kilometara zapadno od Beograda.

Na očevid su izišle ekipe Direktorata za civilno zrakoplovstvo i Centra za istraživanje nesreća koje trebaju utvrditi točne razloge i okolnosti nesreće. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene