Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRPI JAKE BOLOVE

Navaljni se javio iz zatvora: ''Čuvari mi uskraćuju spavanje, bude me po noći i do osam puta, radi se de facto o obliku mučenja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni u četvrtak je na svojoj internetskoj stranici objavio da ga njegovi tamničari podvrgavaju mučenju na način da mu ne dozvoljavaju spavati, zbog čega se požalio zatvorskoj upravi.

"Čuvari mi uskraćuju spavanje, radi se de facto o obliku mučenja", napisao je Navaljni, dodavši da ga čuvari zatvora u kojem služi kaznu "bude po noći i do po osam puta".

U pismu zatvorskoj službi i glavnom državnom odvjetniku, Navaljni traži da mu se pruži medicinska njega. Njegovi pristaše upozoravaju da mu se zdravstveno stanje iz dana u dan pogoršava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vanjski stručnjaci EMA će dodatno istražiti AstraZenecu: Pokrenuta hitna naliza krvnih ugrušaka, dorađene preporuke već početkom travnja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kraj trakavice? DSV raspisuje novi javni poziv za predsjednika Vrhovnog suda: "Pozvat ćemo sve zainteresirane kandidate da se jave"

Njegova odvjetnica Olga Mihajlova je u četvrtak izjavila da trpi "jake bolove" u leđima i desnoj nozi te da strahuje za njegovo "zdravlje i život".

Potvrdila je da mu je u javnoj bolnici napravljena pretraga magnetskom rezonancom, no da još uvijek nije postavljena dijagnoza.

Za sada, dodala je, prima samo protuupalne lijekove i kreme.

Aleksej Navaljni je uhićen u siječnju čim se vratio u Moskvu nakon petomjesečnog liječenja u Njemačkoj zbog trovanja za koje optužuje Kremlj. Protiv njega je podignuto nekoliko optužnica koje smatra politički motiviranim.

U veljači je osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog kaznenog djela prevare iz 2014., nakon čega je odveden u kaznionicu u Pokrovu, 100 kilometara od Moskve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koronavirus je glavna tema Rat oko cjepiva: Prije summita čelnika EU iz V. Britanije stigla žestoka poruka Europi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 468 glasova za Europa ih želi do ljeta: Ubrzan postupak odobrenja COVID putovnica

Uhićenje Navaljnog je potaknulo velike prosvjede u Rusiji, na koje su vlasti odgovorile s više od 11 tisuća uhićenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene