Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javni radovi za summit

Napuljski nadbiskup osumnjičen za korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kardinal Crescenzio Sepe, napuljski nadbiskup, i bivši talijanski ministar Pietro Lunardi pod istragom su tužiteljstva grada Perugie koje istražuje nepravilnosti oko dodjele ugovora za javne radove pri organizaciji skupa G8 2009., izvijestila je talijanska agencija ANSA.

Kardinal i bivši ministar osumnjičeni su za korupciju u okviru istrage u čijem su središtu rimski poduzetnik Diego Anemone te njegove veze s talijanskim političarima.

Pročitajte i ovo Uhićen Darinko Dumbović - 1 Javna nabava Poduzetnik priznao kako su se sređivali poslovi za Dumbovićeva sina Darka: Dobio uvjetnu kaznu Ukrajinski ministar poljoprivrede Solski osumnjičen za korupciju Ne slaže se s optužbama Osumnjičen ukrajinski ministar: Priskrbio si je državno zemljište vrijedno milijune dolara?

Anemone i njegovo poduzeće u središtu su golema skandala što ga je u veljači počelo istraživati tužiteljstvo grada Firenze. Radi se o nezakonitoj dodjeli ugovora za gradnju objekata za summit G8 koji se trebao održati na Sardiniji, a održan je u L'Aquili u znak solidarnosti s gradom koji je te godine bio pogođen razornim potresom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene