Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAPAD U NJEMAČKOJ

Pomahnitali muškarac upao u autobus i nožem ozlijedio više putnika: "To je bio pravi pokolj!"

Mjesto napada u Luebecku (Foto: AFP)
Mjesto napada u Luebecku (Foto: AFP) Foto: Afp
Muškarac naoružan nožem napao je putnike autobusu u njemačkom gradu Lubecku.

Nekoliko je ljudi ozlijeđeno kad je muškarac naoružan nožem u njemačkom gradu Lubecku napao putnike u autobusu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Porijeklom iz Srbije Dječak (15) u šumi zadavio svoju djevojku: Njegov je otac na Uskrsni ponedjeljak nožem ubio 7-godišnju kćer Crkva u Hildesheimeu Teške ozljede Pomoćni biskup napadnut u svom domu, biskupija šokirana: "Molimo za njega"

Njemački mediji javili su u početku kako je u napadu navodno lakše ozlijeđeno 12, a teže dvoje ljudi, no policija je kasnije objavila da je ozlijeđeno devetero ljudi. 

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Schleswig-Holstein Hans-Joachim Grote rekao je da je nožem ranjeno šestero ljudi, a još troje ozlijeđeno je na drugi način.

Po informacijama lokalnog portala LN Online, policija je već uhvatila počinitelja. Očevidac koji je bio u autobusu kazao je kako je jedna od žrtava netom prije napada ponudila svoje sjedalo jednoj starijoj gospođi i tada mu je napadač zarinuo nož u grudi. "To je bio pravi pokolj", kazao je.

Napadač je 34-godišnji muškarac porijeklom iz Irana, koji ima njemačko državljanstvo i već godinama živi u Lübecku. Državna tužiteljica Ulla Hingst za medije je izjavila da zasad "nema indikacija da bi bila riječ o političkoj radikalizaciji u bilo kojem obliku".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene