Mjesto napada u Luebecku (Foto: AFP)
Mjesto napada u Luebecku (Foto: AFP)

Muškarac naoružan nožem napao je putnike autobusu u njemačkom gradu Lubecku.


Nekoliko je ljudi ozlijeđeno kad je muškarac naoružan nožem u njemačkom gradu Lubecku napao putnike u autobusu.

Vezani članci Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Savjet za nacionalne manjine o napadu kod Knina: ''Nisu napadnuti samo Srbi nego i cijela Vlada'' Napad huligana na goste kafića kod Knina (Foto: Dusko Jaramaz/Srdjan Ilic/PIXSELL) Dačić o napadu u Kninu: "Kad legaliziraš poklič 'Za dom spremni' nije čudo da huligani počnu tući djecu"

Njemački mediji javili su u početku kako je u napadu navodno lakše ozlijeđeno 12, a teže dvoje ljudi, no policija je kasnije objavila da je ozlijeđeno devetero ljudi. 

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Schleswig-Holstein Hans-Joachim Grote rekao je da je nožem ranjeno šestero ljudi, a još troje ozlijeđeno je na drugi način.

Po informacijama lokalnog portala LN Online, policija je već uhvatila počinitelja. Očevidac koji je bio u autobusu kazao je kako je jedna od žrtava netom prije napada ponudila svoje sjedalo jednoj starijoj gospođi i tada mu je napadač zarinuo nož u grudi. "To je bio pravi pokolj", kazao je.

Napadač je 34-godišnji muškarac porijeklom iz Irana, koji ima njemačko državljanstvo i već godinama živi u Lübecku. Državna tužiteljica Ulla Hingst za medije je izjavila da zasad "nema indikacija da bi bila riječ o političkoj radikalizaciji u bilo kojem obliku".