Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje 25 osoba ubijeno je u nedjelju u Nigeriji u napadu na bar u Maiduguriju, pripisan islamistima koji su bacili eksploziv i otvorili paljbu na bar, priopćile su snage sigurnosti i svjedoci.


Dva motorista, pripadnici ekstremne islamističke skupine Boko Haram, bacili su bombe i opetovano pucali na vrlo posjećen bar Dala Kabompi, u predgrađu Maidugurija, središta države Borno, na sjeveroistoku zemlje, prema policijskim i vojnim izvorima koji su željeli ostati neimenovani.

Tridesetak posjetitelja bara teško je ranjeno, rekao je policijski dužnosnik. Napadaći su iskoristili pomutnju i pobjegli, dodao je policajac.

'Teško je odrediti točan broj mrtvih, ali ih ne može biti manje od dvadesetak', izjavio je vojni časnik u Maiduguriju. 'Sve navodi na to da su napadači znali da ljudi dolaze na piće u tu četvrt vikendom', dodao je časnik. (Hina)

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je? Mjesto napada u Kini, ilustracija Najmanje petero ubijenih i 15 ranjenih u napadu nožem: Napadač uhićen na mjestu događaja