Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima svoju flotu

NAKON VIŠE OD STO PROVJERA: Kinezi zadovoljni svojim nosačem zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je tijekom vježbe u Južnom kineskom moru izvela niz upješnih testiranja na svom jedinom nosaču zrakoplova, objavili su u ponedjeljak državni mediji u Pekingu.

Ovomjesečna vojna vježba uz obalu otoka Hainana nije samo prvo slanje kineskoga nosača zrakoplova u to more oko kojega se Kina spori s Japanom, nego i prvi put da je taj nosač plovio u borbenoj skupini poput američkih nosača, kažu regionalni vojni izvori i analitičari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MEGALOMANSKI PROJEKT Gradit će se NAJDUŽI morski tunel na svijetu, evo koliko će biti dug Slika nije dostupna Prisilni manevar RASTU NAPETOSTI: U posljednji trenutak izbjegnut sudar ratnih brodova

RASTU NAPETOSTI: U posljednji trenutak izbjegnut sudar ratnih brodova

Brod Liaoning izveo je od početka prosinca više od stotinu provjera operativnih i borbenih sustava, objavio je službeni list na engleskome China Dialy. "Obavili smo testiranje borbenih sposobnosti i pogonskoga sustava", piše China Daily.

Misiju je karakteriziralo obavljanje "velikoga broja testova, strogi standardi, složene okolnosti., te suradnja s brojnim vojnim postrojbama", dodaje se. Nosač plovi u pratnji dvaju razarača i dviju fregata. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene