Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rodilište u Nišu

Nakon poroda umrla od svinjske gripe, beba preživjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trudnica iz Srbije koja je bolovala od svinjske gripe preminula je nakon poroda, a beba je preživjela.

U rodilište u Nišu 34-godišnjakinja trudnica primljena je u teškom stanju. Kako je bila u osmom mjesecu trudnoće liječnici su odlučili poroditi je carskim rezom, piše Blic. Beba je rođena živa, ali je majka preminula, rekao je ravnatelj Infektivne klinike dr. Žarko Ranković. Djevojčica je rođena sa 1.650 grama i u međuvremenu je prebačena u Beograd. Nesretna je žena liječena od 22. studenog u zdravstvenim institucijama izvan Niša, piše list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaraza se nije stišala Trudnica zaražena svinjskom gripom kritično Slika nije dostupna Prebačena u zaraznu bolnicu Trudnica zaražena svinjskom gripom bori se za život

'Kako smo obaviješteni, pacijentica se zbog respiratornih tegoba od 22. studenog javljala liječnicima u Despotovcu i Vladičinom Hanu, gdje je liječena ambulantno. Dobivala je penicillin, infuzije i vitamine, ali rendgen pluća nije rađen, jer je ušla u osmi mjesec trudnoće. Na kliniku za plućne bolesti u Knez Selu javila se 2. prosinca, kada su joj snimljena pluća. Utvrđeno je obostrano zapaljenje plućnih krila zbog čega je istog dana upućena na Infektivnu kliniku i priključena na respiratorne aparate, objašnjava prof. dr Ranković.

'Kod pacijentice je na Infektivnoj klinici potvrđeno prisustvo virusa H1N1, a otežavajuća okolnost je bila što je na našu kliniku primljena tek deset dana poslije pojave simptoma bolesti, kazao je dr. Ranković. Liječnici tvrde da beba ne bi trebala biti zaražena svinjskom gripom. Objašnjavaju kako se krvnim putem virus ne prenosi, a do zaraze bi moglo doći samo ako liječnici nisu primjenjivali mjere zaštite.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene