Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prije samo tjedan dana Hillary Clinton vodila je u odnosu na Donalda Trumpa u anketama i za 12%, a najnovije ankete objavljene danas prednost daju Trumpu.


Prednost kandidatkinje demokrata Hillary Clinton naglo se otopila pred republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump zaprijetio zemljama koje izdvajaju manje za NATO: "Mi bismo mogli učiniti nešto povezano s trgovinom" Donald Trump (Foto: AFP) Pelosi zatražila opoziv Trumpa, on joj odgovorio: "Nancy se unervozila, kaže da moli za mene. Ne vjerujem joj. Pomozi beskućnicima u svojem okrugu, Nancy"

Prema posljednjoj anketi Washington Posta i ABC Newsa koju je proveo ''Langer Research Associates'' 46% birača glasovalo bi za Trumpa, a 45% za Clinton. To je prvi put od svibnja da Trump vodi pred Hillary Clinton.

Anketa Reuters/Ipsosa objavljena jučer pokazala je da se prednost demokratske predsjedničke kandidatkinje smanjila otkako je FBI krajem prošlog tjedna objavio da ponovno otvara istragu o njezinoj privatnoj elektroničkoj pošti.

Clinton ima pet posto prednosti u odnosu na republikanskog suparnika Donalda Trumpa, pokazuju rezultati istraživanja provedenog između 26. i 30. listopada. Prošlog četvrtka bila je u prednosti od šest posto.

I druge ankete ukazuju na pad popularnosti Clinton preko vikenda. Real Clear Politics, koji donosi prosjek svih važih anketa, pokazuje da je prednost Clinton pala sa 4.6 posto u petak na 2.5 posto u ponedjeljak. Američki predsjednički izbori održavaju se 8. studenoga.

Podsjetimo, direktor FBI-a James Comey u petak je pismeno obavijestio američki Kongres da FBI pregledava nove emailove koji bi mogli biti važni u istrazi o Clintoninu korištenju privatne elektroničke pošte dok je obnašala dužnost državne tajnice (2009. - 2013.). FBI je istraživao je li Clinton prekršila zakon kada je poslovnu komunikaciju obavljala sa svog privatnog servera i putem privatne elektroničke pošte, a ne službene.

Jednogodišnja istraga pokazala je u srpnju da je Clinton "iznimno neoprezno" koristila elektronsku poštu i da je najmanje 110 emailova sadržavalo povjerljive podatke, no utvrđeno je je da nije prekršila zakon.