455508
455508
455508
455508
455508

Trump pohvalio FBI: ''Pogodili su zlatnu žilu"

  • , 31.10.2016., 22:13
  • Autor:
  • komentara

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump izjavio je u ponedjeljak kako smatra da je FBI možda pogodio "zlatnu žilu" e-mailova Hillary Clinton, prenosi BBC.

 
 
 
 
Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP)

Na predizbornom skupu u Grand Rapidsu u Michiganu, Trump je rekao kako se nada da će FBI pronaći 33.000 izbrisanih poruka demokratske kandidatkinje za Bijelu kuću.

FBI istražuje nove Clintonine e-mailove koji bi mogli biti povezani s istragom o njezinu korištenju privatne elektroničke pošte dok je bila na čelu State Departmenta. Bijela kuća objavila je da "neće ni braniti niti kritizirati" odluku FBI-ja da ponovno otvori istragu.

FBI je dobio nalog da pretraži e-mail poruke bliske Clintonine suradnice, Hume Abedin. Poruke su pronađene na prijenosnom računalu njezina supruga, bivšeg kongresnika Anthonyja Weinera.

Pretražiti treba navodno 650.000 poruka, ali nije jasno tko ih je poslao ili primio niti o čemu se u njima radilo. "Hvala, Huma", rekao je Trump. "Hvala, Huma. Dobro si to odradila, Huma. Hvala, Anthony Weiner."

Bijela kuća kazala je također kako ne sumnja da je direktor FBI-ja James Comey otvaranjem istrage pokušao neizravno utjecati na izbore.

Obamin glasnogovornik rekao je da je Comey "čestit čovjek, čovjek s karakterom i od principa koji ima jako težak posao."

Napomenuo je ipak da postoje norme koje ograničavaju "raspravljanje u javnosti o činjenicima koje se prikupljaju u kontekstu" istraga koje su u tijeku. "Predsjednik smatra da je važno da se te norme, tradicije i smjernice poštuje." (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se