Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Serija bombaških udara

Stravičan teroristički napad u Meksiku, stradala i djeca: ''To je nešto što nikada prije nismo vidjeli ovdje''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Najmanje je šest osoba poginulo, a 12 ih je ozlijeđeno u seriji bombaških napada usmjerenih na snage sigurnosti u blizini meksičkoga grada Guadalajare.

Meksičke su vlasti objavile kako je na jednoj cesti u saveznoj državi Jalisco bilo postavljeno osam improviziranih eksplozivnih naprava, od kojih je sedam eksplodiralo dok je prolazio policijski konvoj.

Četiri policajca i dva civila su poginula, dok je 12 osoba ozlijeđeno, uključujući troje djece u dobi od 9, 13 i 14 godina.

"To je nešto što nikada prije nismo vidjeli ovdje," rekao je guverner Jalisca Enrique Alfaro, koji je na čelu jedne od najnasilnijih saveznih država u Meksiku, s 1095 ubojstava i 750 nestanaka od početka godine.

Guverner je osudio brutalni teroristički čin koji predstavlja izazov za cijelu meksičku državu, a za taj je čin okrivio neimenovanu skupinu za krijumčarenje droge.

U Meksiku, naviklom na nasilje, napadi eksplozivom i dalje su relativno rijetki.

Glavni tužitelj države Jalisco Luis Mendez kazao je kako su eksplozije bile toliko snažne da su ostavile kratere na cesti i uništile najmanje četiri vozila.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ekstremi na djelu Vrijeme i dalje luduje: Upaljen meteoalarm, moglo bi biti svega

Pročitajte i ovo Nekoliko tornada pogodilo šire područje Chicaga Priroda pokazala moć VIDEO Nekoliko tornada poharalo Chicago: Nema struje, iščupana stabla, ne rade aerodromi, strahuje se od problema s vodom...

Savezna država u kojoj su se dogodile eksplozije dom je skupine za krijumčarenje droge Jalisco New Generation, moćne organizacije koja se često sukobljava s drugim kriminalnim skupinama.

Grupa Jalisco okrivljena je i za prethodne napade korištenjem improviziranih eksplozivnih naprava i bespilotnih letjelica s bombama, što je dokaz sofisticiranosti i smrtonosne domišljatosti takvih skupina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene