Obavijesti Pretražite Navigacija
Ususret Božiću

Čestitka nadbiskupa Vukšića: "Kad gladnima i obespravljenima pomognemo, primili smo također Isusa"

Tomo Vukšić
Tomo Vukšić Foto: Davor Javorovic/Pixsell
Proslava Božića ne znači samo čuvanje od zaborava ovog blagdana koji podsjeća na Isusovo rođenje nego od vjernika traži da prepoznaju kao suvremenu barem još neku od njegovih poruka i aktualiziraju je, kazao je u subotu u svojoj božićnoj poslanici vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

"Svaki je kršćanin pozvan živjeti Božić tako da se Isus rodi u njegovu srcu, savjesti i djelovanju i da se nastani u njegovu životu, da čovjek dopusti da Bog korigira njegovo razmišljanje i da svoje ponašanje uskladi s božjim pravilima", kazao je nadbiskup Tomo Vukšić.

Dodao je da će Božji dolazak među ljude donijeti plod samo ako čovjek svojom suradnjom prihvati i dopusti da se Isus rodi u njemu. 

Stoga je upozorio na činjenicu da mnogi gladni, žedni, stranci, goli, bolesni, nezaposleni, beskućnici, migranti, prognanici i sužnji različitih vrsta i danas traže "svratište", to jest rješenje za svoje muke, a kad god sa svojim potrebama kucaju na naša vrata pa ih primimo i pomognemo koliko možemo, primili smo također Isusa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Godina nije bila laka" Božićna čestitka predsjednika Milanovića: "Hrvatski uspjesi o kojima slušamo ne mogu prekriti probleme i brige"

"To je Isusov nauk! I obratno, ako ljude u potrebi, ne daj Bože, odbijemo, poslali smo poruku Isusu da za njega opet nema mjesta u našemu svratištu", kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Podsjetio je na podatak da samo u Bosni i Hercegovini radi oko 60 javnih kuhinja i sličnih ustanova koje nude takvu vrstu pomoći i da se u njima hrani čak oko 17 tisuća ljudi, a istodobno godišnje bude uništeno oko 140 tisuća tona hrane od koje bi se moglo napraviti 280 milijuna obroka.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Mario Banožić i Davor Božinović "Ostvarili smo sve" Uspjesi, temeljne vrijednosti, pomiješani osjećaji... ključne su poruke božićnih čestitki šefa Sabora i drugih čelnika

"U tom smislu Isus opet ozbiljno poručuje i zabrinuto opominje: 'Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!' 

S tim pozivom i sa željom da se u nama Isus rodi i zauvijek nastani u našem svratištu, svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim ostalim Kristovim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Božić i sretnu cijelu 2023. godinu", božićna je poruka nadbiskupa Vukšića.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene