Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ususret Božiću

Čestitka nadbiskupa Vukšića: "Kad gladnima i obespravljenima pomognemo, primili smo također Isusa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proslava Božića ne znači samo čuvanje od zaborava ovog blagdana koji podsjeća na Isusovo rođenje nego od vjernika traži da prepoznaju kao suvremenu barem još neku od njegovih poruka i aktualiziraju je, kazao je u subotu u svojoj božićnoj poslanici vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić.

"Svaki je kršćanin pozvan živjeti Božić tako da se Isus rodi u njegovu srcu, savjesti i djelovanju i da se nastani u njegovu životu, da čovjek dopusti da Bog korigira njegovo razmišljanje i da svoje ponašanje uskladi s božjim pravilima", kazao je nadbiskup Tomo Vukšić.

Dodao je da će Božji dolazak među ljude donijeti plod samo ako čovjek svojom suradnjom prihvati i dopusti da se Isus rodi u njemu. 

Stoga je upozorio na činjenicu da mnogi gladni, žedni, stranci, goli, bolesni, nezaposleni, beskućnici, migranti, prognanici i sužnji različitih vrsta i danas traže "svratište", to jest rješenje za svoje muke, a kad god sa svojim potrebama kucaju na naša vrata pa ih primimo i pomognemo koliko možemo, primili smo također Isusa.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović "Godina nije bila laka" Božićna čestitka predsjednika Milanovića: "Hrvatski uspjesi o kojima slušamo ne mogu prekriti probleme i brige"

"To je Isusov nauk! I obratno, ako ljude u potrebi, ne daj Bože, odbijemo, poslali smo poruku Isusu da za njega opet nema mjesta u našemu svratištu", kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Podsjetio je na podatak da samo u Bosni i Hercegovini radi oko 60 javnih kuhinja i sličnih ustanova koje nude takvu vrstu pomoći i da se u njima hrani čak oko 17 tisuća ljudi, a istodobno godišnje bude uništeno oko 140 tisuća tona hrane od koje bi se moglo napraviti 280 milijuna obroka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Ostvarili smo sve" Uspjesi, temeljne vrijednosti, pomiješani osjećaji... ključne su poruke božićnih čestitki šefa Sabora i drugih čelnika

"U tom smislu Isus opet ozbiljno poručuje i zabrinuto opominje: 'Zaista, kažem vam, što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!' 

S tim pozivom i sa željom da se u nama Isus rodi i zauvijek nastani u našem svratištu, svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i svim ostalim Kristovim vjernicima želim sretan i blagoslovljen Božić i sretnu cijelu 2023. godinu", božićna je poruka nadbiskupa Vukšića.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene