Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve veći skandal

Na ilegalnom tržištu CD s bankovnim podacima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dimenzije najnovijeg skandala oko podataka o bankovnim računima građana koji su se pojavili na CD-u koji se nudi na ilegalnom tržištu, veća je nego što se dosad procjenjivalo, piše tjednik 'Wirtschaftswoche' u svom online izdanju.

'Mi se nalazimo na početku otkrivanja dimenzija skandala i možemo reći da smo za sada sigurni da ilegalni CD sadrži osobne podatke 21 milijun građana, kao i brojeve bankovnih računa', priopćilo je državno odvjetništvo u Duesseldorfu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Budite oprezni Dobijete li ovaj SMS - ne otvarajte ga i ne šaljite ništa: Na perfidan način pokušavaju se dočepati važnih podataka Ilustracija Fortenova grupa Mercator potpisao ugovor o kupnji Engrotuša: "Potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji"

Odvjetništvo nije moglo potvrditi ranije napise tjednika 'Wirtschaftswoche' po kojima se na CD-u koji se nalazi u opticaju na crnom tržištu, osim osobnih podataka građana i podataka o bankovnim računima, što je dovoljno za transakciju novca od strane treće osobe, nalaze podaci i o količini novca koji se nalaze na bankovnim računima.

Nakon objavljivanja vijesti o podacima građana koji se nalaze na crnom tržištu uredi za zaštitu potrošača preporučili su kontrolu ispisa bankovnih računa 'najmanje jednom tjedno' kako bi se poništila neodobrena prebacivanja novca na druge račune.

Njemački ministar unutarnjih poslova Wolfgang Schaeuble je, reagirajući na najnoviji skandal, zatražio pooštrenje primjene postojećih zakona o zaštiti privatnih podataka građana te je najavio da će se njemačka vlada još ovaj tjedan pozabaviti najnovijim skandalom.

Privatni podaci građana na tržište su, kako se zasad procjenjuje, procurili iz nekoliko servisnih telefonskih centara koji, između ostalih, pružaju usluge telekomunikacijskim tvrtkama i vlasnicima kablovske mreže.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene