Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen je

Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Krajem prosinca carinici su tijekom sigurnosne provjere u zračnoj luci München u kovčegu pronašli čak 1,4 milijuna eura.

Milijuni u gotovini došli su u ruke istražitelja 27. prosinca, navela je carina u priopćenju za javnost. Za krijumčarenje u Dämlichu odgovoran je 44-godišnji iransko-njemački državljanin.

Pročitajte i ovo Prosvjed Možemo Prosvjed FOTO Fizički napad na Markovu trgu: "Pogledajte tko vas plaća, transrodnog boga stavili ste na novčanicu"

Čovjek iz okolice Münchena prijavio je kovčeg kao prtljagu. Zaštitari su bili u čudu kada su vidjeli rendgenske snimke. Obavijestili su carinu koja je odmah započela očevid te su izbrojali nevjerojatnu svotu novca.

Vlasnik kovčega pronađen je prije ukrcaja. Čekao je na šalteru leta za Istanbul - tada je uhićen.

Pročitajte i ovo Sabor - 4 78 glasova Za Sabor odlučio: Ivan Turudić novi je glavni državni odvjetnik!

Pročitajte i ovo Gužva na zagrebačkoj obilaznici zbog nesreće - 3 Kod čvora Zagreb istok Velika gužva na zagrebačkoj obilaznici: Zbog dviju nesreća vozi se u koloni

Protiv osumnjičenika je raspisana tjeralica zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo pranja novca, piše Heute

"Kada napuštate zemlju izvan EU-a, svi iznosi iznad 10.000 eura moraju se prijaviti na carini", kaže glasnogovornik carinskog istražnog ureda.

Pretragom osumnjičenikova stana istražitelji su pronašli dodatnu gotovinu i aparat za brojanje novca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene