U Tajlandu je u naletu motocikla tijekom prelaska ceste stradalo mladunče slona. Ipak, priča je završila sretno jer je slon preživio nakon što ga je spasilac izvan službe oživljavao deset minuta.

Galerija


Mana Srivate, Tajlanđanin koji je spasio slona, rekao je novinarima kako je morao izvoditi jako puno oživljavanja u svojoj karijeri, ali nikada ranije na slonu.

Vezani članci Preživjeli 33 dana na pustom otoku Troje ljudi preživjelo 33 dana na pustom otoku: Jeli su kokose, štakore i školjke Akcija spašavanja tajlandskih dječaka (Foto: AFP) Dramatičnu akciju njihova spašavanja iz potopljene špilje pratio je cijeli svijet, a oni ni danas ne smiju govoriti o tome

U viralnom videu vidi se kako muškarac s objema rukama pritišće slona koji leži na boku nasred mračne ceste. Nakon deset minuta pokušavanja slon je konačno ustao, a stradao je dok je pokušavao prijeći cestu s grupom divljih životinja.

U videu se vidi i kako se Manaove kolege brinu za ozljede motociklista koji je preživio sudar bez većih posljedica uz ogrebotine i posjekline. Mana je radio kao spasilac 26 godina, a tvrdi kako se na mjestu nesreće zatekao slučajno, izvan dužnosti.

"Instinkt mi je spašavati živote, ali cijelo vrijeme bio sam zabrinut jer sam mogao čuti majku i druge slonove kako dozivaju mladunče. Pretpostavio sam da bi mu srce trebalo biti na istom mjestu gdje i ljudsko, a ranije sam gledao video na internetu kako se to radi. Kada se slonić pomaknuo, gotovo sam se rasplakao", rekao je Mana za Reuters.

Nakon što je poslije deset minuta oživljavanja ustao, slon je odveden na liječenje u ustanovu za brigu o životinjama, a onda je nešto kasnije opet vraćen na mjesto nesreće uz nadu da će pronaći majku. U tomu su na kraju i uspjeli jer je ona čula mladunče kako ju doziva, a krdo je čulo nju.

Mana je zaključio kako je spašeni slon prva žrtva koju je ikada uspio spasiti i vratiti u život u procesu oživljavanja.