Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvave i pretučene

UZNEMIRUJUĆI VIDEO Objavljena snimka Hamasovih militanata kako maltretiraju izraelske vojnikinje: "Ovo su cionistkinje, tako ste lijepe"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski Forum obitelji zarobljenika i nestalih objavio je snimku otmice i mučnog ispitivanja izraelskih vojnikinja tijekom napada Hamasa 7. listopada.

Izraelski Forum obitelji zarobljenika i nestalih objavio je snimku otmice i mučnog ispitivanja izraelskih vojnikinja 7. listopada 2023. u bazi Nahal Oz koju su snimili teroristi Hamasa.

Na snimkama se vide vojnikinje prekrivene krvlju i zavezane kako sjede uza zid dok oko njih na podu leže mrtvi vojnici. U jednome trenutku teroristi ih počnu fotografirati, a jedna od žena kaže kako ima prijatelje u Palestini, pokušavajući se tako spasiti.

Na to vojnici Hamasa ušutkavaju vojnikinje uz prijetnje da će ih ubiti. Čuje se kako jedan od terorista govori "Evo djevojaka" implicirajući da mogu zatrudnjeti. "Ovo su cionistkinje, tako ste lijepe", dodaje terorist.

"Naša su braća poginula zbog vas i ubit ćemo vas", čuju se prijetnje upućene vojnikinjama.

Pročitajte i ovo Yahya Sinwar, Benjamin Netanyahu Ratni zločin Tužiteljstvo Međunarodnog suda zatražilo uhidbeni nalog za Netanyahua i Sinwara

Zgroženi roditelji

Obitelji otetih vojnikinja odlučile su djelomično cenzurirane snimke objaviti kako bi pokazale nasilje i ponižavanje koje su njihove kćeri morale podnijeti.

15-ero vojnika iz baze Nahal Oz ubijeno je 7. listopada. IDF nije objavio koliko ih se još uvijek nalazi u zarobljeništvu, piše Israel Hayom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rat ne jenjava VIDEO Tenkovi na ulicama: Izraelska vojska probija se kroz izbjeglički kamp, ljudi bježe u panici

"Ovo je najgrozniji video talaca koji sam vidjela dosad. Pokazuje dubinu njihova zla", rekla je rođakinja jedne od otetih vojnikinja. "Ovo je dokaz da naš najgori strah, onaj od silovanja, nije samo strah", dodala je.

"Za nas koji smo izgubili najmilije toga dana ovakav je video ogroman okidač, podsjeća nas na horor toga kobnog dana", rekla je majka jednog od ubijenih vojnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene