Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozivaju na bojkot

Mostar: Stradalničke udruge protiv nastupa Lepe Brene na dan obljetnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske stradalničke udruge i političke stranke izrazile su žestoko protivljenje nastupu srbijanske glazbenice Lepe Brene u Mostaru jer je održavanje koncerta predviđeno u četvrtak, na dan obilježavanja 17. obljetnice pobjede hrvatskih postrojbi nad srpskim snagama u dolini Neretve.

HDZ BiH je pozivajući na bojkot koncerta Fahrete Jahić poručio Mostarcima da se priključe proslavi obljetnice pobjede HVO-a i HV-a u dolini Neretve na središnjoj svečanosti koja se održava u Mostaru. Podsjeća se kako je tijekom 1992. narod na ovome području bio meta granata i ubijanja koje je zaustavljeno tijekom akcije 'Lipanjske zore'. ‘Mi u HDZ-u BiH smo duboko svjesni da smo stalno na novim i novim ispitima. Nekadašnju velikosrpsku ratnu agresiju često se pokušava zamijeniti novim, perfidnijim oblicima osvajanja poput ovoga kroz glazbeni utjecaj na mladež’, navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priredili joj iznenađenje Lepa Brena proslavila 49. rođendan u Americi Slika nije dostupna Na noge se digla dalmatinska HVIDRA VIDEO: Ništa od Breninog koncerta u Splitu!

>> Branitelji pozivaju na bojkot koncerta Lepe Brene

Ta je stranka poduprla i zahtjeve udruga Domovinskog rata iz Hrvatske koje se također protive nastupu Lepe Brene. I politička stranka HSP Đapić-dr. Jurišić ističe kako je ‘neumjesno’ da se koncert Lepe Brene, koja je tijekom rata nosila odoru srpske vojske, održava u isto vrijeme kada se obilježavaju ‘Lipanjske zore’. Protivljenje održavanju njezina koncerta iznijeli su i predstavnici HVIDRA-e i drugih stradalničkih organizacija.

(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene