Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tajvanski predsjednik Ma Ying-jeou dao je nalog vladi da izradi studiju isplativosti gradnje deset kilometara dugog mosta između tajvanskog otoka Kinmena i kineske provincije Fujian, objavili su mediji u četvrtak.


Na večeri s vladinim dužnosnicima u srijedu navečer, Ma je pokazao veliki interes za most koji bi Kinmem povezao s kineskim gradom Xiamenom, piše list United Daily News. Ma smatra da bi most na otok Kinmen privukao strane turiste, a bio bi važan i za stabilizaciju odnosa s Kinom.

Ma je rekao da očekuje izvješće Vijeća za gospodarsko planiranje i razvoj koje je gradnju mosta predložilo krajem 2008. godine. Izvješće bi se na njegovu stolu trebalo naći u roku mjesec dana, navodi list. Gradnja mosta između Kinmena i Xiamena želja je i Tajvana i Kine. Tajvanskom otoku donio bi gospodarski napredak, a Peking se nada da bi ubrzao ponovno ujedinjenje Kine i Tajvana.

Vezani članci Nikola Grmoja Oglasila se prozvana agencija: "Opovrgavamo Grmojine optužbe, i naši odvjetnici će poduzeti potrebne mjere" Norveški most, ilustracija Tijekom pandemije blizanci se druže na mostu koji dijeli dvije države: ''Ja moram ostati metar na svojoj strani, a on metar na svojoj''