Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajvanski predsjednik želi

Most između Kine i Tajvana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajvanski predsjednik Ma Ying-jeou dao je nalog vladi da izradi studiju isplativosti gradnje deset kilometara dugog mosta između tajvanskog otoka Kinmena i kineske provincije Fujian, objavili su mediji u četvrtak.

Na večeri s vladinim dužnosnicima u srijedu navečer, Ma je pokazao veliki interes za most koji bi Kinmem povezao s kineskim gradom Xiamenom, piše list United Daily News. Ma smatra da bi most na otok Kinmen privukao strane turiste, a bio bi važan i za stabilizaciju odnosa s Kinom.

Pročitajte i ovo Raskol u Mostu - 4 analiza raskola Kako se slomio Most? "Nije kriva samo lista, problemi se vuku iz kampanje" Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci

Ma je rekao da očekuje izvješće Vijeća za gospodarsko planiranje i razvoj koje je gradnju mosta predložilo krajem 2008. godine. Izvješće bi se na njegovu stolu trebalo naći u roku mjesec dana, navodi list. Gradnja mosta između Kinmena i Xiamena želja je i Tajvana i Kine. Tajvanskom otoku donio bi gospodarski napredak, a Peking se nada da bi ubrzao ponovno ujedinjenje Kine i Tajvana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene