Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao do plićaka

VIDEO Šokantni prizor s Floride: Morski pas pliva prema kupačima, ljudi vrište i bježe na obalu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Posjetitelji plaže na Floridi bili su svjedoci scene koja podsjeća na kultni film Ralje. U strahu su bježali od morskog psa kojeg su uočili u plićaku.

Panika nastala na plaži na Floridi slična je onoj u filmovima o napadima morskih pasa. Golemi morski pas pliva prema kupačima pa se vrti u plićaku u blizini plaže na Floridi.

Na dramatičnoj snimci koja se proširila društvenim mrežama vide se kupači koji na samo nekoliko koraka, u plićaku, ugledaju morskog psa. Povici kupača na obali kojim su upozoravali na morskog psa iznenadili su i plivača koji se odmarao na gumenom čamcu.

Pročitajte i ovo Potraga za podmornicom - 1 Sve se znalo "Zbog svojeg ega ubit će sebe i druge!": Bivši zaposlenik upozoravao OceanGate na opasnost, procurili detalji maila

Morski pas sa snimke djeluje uznemireno, oko njega sve prska dok se vrti u vodi. Prizor je snimljen u Perdito Keyu u nedjelju poslijepodne. Leđna peraja morskog psa pojavila se iz dubine i počela stvarati valove na vodi dok je plivao.

U tvitu sa snimkom piše kako se vjerojatno radi o morskom psu čekićar, koji generalno ne bi trebao ljudima biti prijetnja.

Ovo je samo jedan od slučajeva koji su zabilježeni tijekom vikenda u SAD-u.

Viđeni na više mjesta

Veliki bijeli morski psi zabilježeni su u blizini zaljeva Cape Cod u Massachusettsu, a bilo je izvješća o njima i uz obale Chathama, Orleansa i Nantucketa.

Cape Cod poznat je kao točka na kojoj se morski psi često vide zbog sve veće populacije tuljana, za koje se vjeruje da ih privlače kao hrana.

"Većina fokusa je na Cape Codu, ali ti se morski psi mogu pojaviti posvuda. Putuju cijelom obalom", rekao je John Chisholm, istraživač oceana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upaljen meteoalarm Pripremite se za jake pljuskove i grmljavinu: Izdano upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku

Morski biolozi predlažu izbjegavanje kupanja u oceanu prije zore i nakon sumraka, u vrijeme kad se morski psi obično hrane.

"To je vrijeme kada morski psi postaju aktivniji. Oni se hrane tijekom zore i sumraka. A zašto je to tako? Zato što imaju neku vrstu prednosti nad svojim plijenom", objasnio je oceanski biolog Bob Hueter.

Stručnjaci savjetuju izbjegavanje kupanja osobama koje krvare, kao i suzdržavanje od nošenja svijetlih kupaćih kostima koji vizualno mogu privući morske pse.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene