Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parlamentarni izbori

Korak po korak - pripreme za odlučujuću utakmicu počinju: "Razgovaramo, ali ne bih sada o imenima"

Aktualno Galerija Pripreme za izbore: Ilustracija - 6 Pripreme za izbore: Ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Pripreme za izbore: Ilustracija - 3 Pripreme za izbore: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pripreme za izbore: Ilustracija - 5 Pripreme za izbore: Ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Pripreme za izbore: Ilustracija - 1 Pripreme za izbore: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Pripreme za izbore: Ilustracija - 2 Galerija 1/8 >>
Odgovor na pitanje kad će parlamentarni izbori i tko su kandidati za premijera tek je djelomičan. Zasad znamo da Grbin ne bi s Bernardićem, za Benčić će još vidjeti. Most nije zvao nikoga, ali Grmoja se pohvalio da je i on kandidat za premijera, kao i Ivan Penava. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić.

Za pobjedu na parlamentarnim izborima dobro bi im došli koalicijski partneri, ali šef SDP-a poručuje - ništa na silu.

"Imamo odgovornost razgovarati s drugim kolegicama i kolegama, ali ti razgovori ne moraju nužno završiti dogovorom. SDP ima tu obvezu, na tome će raditi, ali možemo izaći na izbore i sami", poručio je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a. Dodao je da s Plenkovićevim Socijaldemokratima sigurno nema razgovora. 

Stranački mu kolega Siniša Hajdaš Dončić tu očekuje Možemo! i Centar. Možemo! je danas bez komentara, a ruka pomoći koristila bi i Centru, ali o konkretnim imenima zasad ne žele govoriti. 

Pročitajte i ovo Izbori u SDP-u - 4 PRIPREME SDP u Zadru brusi planove za parlamentarne izbore: Otkrivamo tko im pomaže u krojenju izborne taktike

"Razgovaramo s različitim opcijama i strankama, a i pojedincima, kako od Hrvatske napraviti novi početak, modernu i drugačiju državu koja će biti bez HDZ-a", rekao je predsjednik Centra Ivica Puljak.  

Ni iz Domovinskog pokreta ne žele ništa detaljnije komentirati. 

"Razgovaramo, ali ne bih sada o imenima jer to bi se onda vrtjelo, zlorabilo, znamo kakva je situacija u Hrvatskoj", kazao je Josip Juričević, član predsjedništva Domovinskog pokreta. 

Iz Mosta su poručili se ne žure u pregovore. Zvonimir Troskot iz Mosta rekao je da nisu razgovarali o koalicijama. 

Pročitajte i ovo Gabrijela Žalac STIGAO I ODGOVOR IZ VLADE Mostovci poručuju - sad je jasno zašto se slučaj Žalac "kiselio" u ladicama. HDZ-ov Reiner: "AP može biti bilo tko"

Prijevremeni izbori?

Oporba smatra da će se parlamentarni izbori održati prije vremena. "Zašto oporba govori o ranijim izborima? Skretanje pozornosti! Nikome na pamet ne bi palo govoriti o ranijim izborima, o skorim izborima", komentirao je Željko Reiner, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a. 

Prema posljednjem Crobarometru, HDZ ima potporu 30 posto ispitanika, a SDP 11 posto. Da je politička lopta još uvijek u njegovim nogama, premijer je toga itekako svjestan.

"Logično je da se oporba mora spremati kad oni svi skupa ne mogu dobiti koliko mi. Posljednji put mi smo pobjedili udruženu oporbu u kojoj je bilo 10-11 stranaka 2020. s 25 razlike, 2016. sedam razlike", rekao je Andrej Plenković

Pročitajte i ovo Konferencija za medije Možemo i Nove ljevice o obnovi Banovine - 4 Predstavljanje Bačića Benčić se požalila što joj je Plenković dobacio u Saboru: "Sramotno"

Ipak, dio oporbe unaprijed mu je pronašao nasljednika, Mostov Troskot kao zamjenu za Plenkovića vidi Nikolu Grmoju, a Juričević iz DP-a Ivana Penavu. 

"Vodit ćemo se kriterijem koja je od naših stranaka vodeća i najuspješnija", odgovorio je Grbin na pitanje hoće li SDP podržati Sandru Benčić za premijerku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene