Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantno otkriće

Iznenadili se onim što su pronašli u podvozju zrakoplova: "Tijekom leta tu je -50 stupnjeva"

Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija
Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija Foto: Afp
Mladić je s teškom hipotermijom pronađen tijekom tehničkih provjera nakon što je let Air Algeriea iz Orana u Alžiru sletio u parišku zračnu luku Orly.

Jedan mlađi muškarac jedva je preživio let iz Alžira u Pariz zbog pothlađenosti. Naime, 20-godišnjaka su s teškom hipotermijom pronašli skrivenog u podvozju komercijalnog zrakoplova.

Mladić je pronađen tijekom tehničkih provjera nakon što je let Air Algeriea iz Orana u Alžiru tijekom jutra sletio u parišku zračnu luku Orly, rekli su tužitelji za AFP.

Nije imao osobne dokumente kod sebe te je prebačen u bolnicu u teškom stanju. Izvor iz zračne luke ranije je izvijestio da je "bio živ, ali u životnoj opasnosti zbog teške hipotermije", prenosi The Guardian.

Pročitajte i ovo Novi osječki KBC Objavio gradonačelnik VIDEO Pogledajte kako će izgledati nova velebna bolnica u Osijeku

Komercijalni zrakoplovi lete na visini od 30.000 do 40.000 stopa gdje temperature obično padaju na oko -50 stupnjeva Celzijevih, a nedostatak kisika čini preživljavanje malo vjerojatnim za bilo koga tko putuje u odjeljku za stajni trap koji nije ni grijan ni pod tlakom.

Prema podacima američke Savezne uprave za zrakoplovstvo (FAA) koji se navode u medijima, 132 osobe – poznate kao slijepi putnici – pokušale su putovati u odjeljcima stajnog trapa komercijalnih zrakoplova između 1947. i 2021. godine.

Pročitajte i ovo Petrinja - 1 Banovina tri godine od potresa Satima bila zarobljena ispod ruševina: "U snovima opet proživljavam scene, a hvata me jeza da ćemo se vratiti u tu zgradu"

U travnju ove godine u amsterdamskom aerodromu Schiphol otkriveno je tijelo muškarca u stajnom trapu zrakoplova koji je doletio iz Toronta, ali je prethodno poletio iz Nigerije.

Četiri mjeseca ranije, dva su putnika pronađena mrtva po dolasku u skladišnom prostoru za stajni trap na letu između Santiaga de Čilea i Bogote.

Pročitajte i ovo Privatna zabava u Moskvi - 1 GNJEV RUSKIH VOJNIKA VIDEO Ne jenjava hajka ruskog režima na estradnjake zbog razularene zabave, procurile snimke

U srpnju 2019. smrznuto tijelo muškarca palo je u vrt u predgrađu Londona, za koje se vjeruje da je bilo u odjeljku za stajni trap aviona Kenya Airwaysa koji se približavao zračnoj luci Heathrow.

Stopa smrtnosti ljudi koji pokušavaju putovati na ovaj način je 77 posto, prema podacima FAA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene