Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Alarmantni rezultati

Mladi glume mentalne bolesti kako bi bili 'kul'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje provedeno Velikoj Britaniji pokazalo je kako sve više mladih glumi mentalne bolesti kako bi bili 'više kul'.

Riječ je o ozbiljnim poremećajima kao što su bipolarnost, depresija i samoozljeđivanje, a sve u cilju kako bi bili popularniji u školi. Također, djeca takvim ponašanjem glume slavne osobe koji su u javnosti prepoznati kao 'paćenici'.

Pročitajte i ovo Seksualni odgoj u školama - 1 Seksualni odgoj Hoće li se uvesti seksualni odgoj u škole? "Rizično ponašanje je visoko, neugodno im je priznati da neke stvari rade..." Ilustracija Stručnjaci upozoravaju Tiha pandemija prijeti Hrvatskoj: Posebno je opasna kod mladih, a teško ju je uočiti

U istraživanju su sami priznali kako veliki utjecaj na njih imaju problematične zvijezde kao što su Kerry Katona i Britney Spears. Alarmantnih 34 posto ispitanika u istraživanju web stranice koja se bavi on line terapijom, priznalo je kako su se u određenom vremenu pretvarali da boluju od neke mentalne bolesti.

>> Depresija će biti glavni zdravstveni problem do 2030.

'Šokantno je shvatiti koliko mladih zapravo misli da su mentalne bolesti stvar mode. Mnogo mladih prebrzo zaključe da se nalaze u depresiji ili nekom mentalnom bolešću žele privući pažnju. Tinejdžeri bi trebali uživati u životu, a ne uvjeravati ljude da boluju od teških poremećaja', kazao je za britanski Mirror osnivač stranice Jesper Buch.

Gotovo polovica onih koje su mentalne bolesti opisali kao pomodnima uvjereni su kako im poremećaji pomažu da ih u društvu smatraju posebnima, a 24 posto ih misli da u 'kul'.
Pet najčešćih odglumljenih poremećaja su poremećaji u prehrani, 22 posto, samoozljeđivanje, 17 posto, ovisnosti, 13 posto, depresija, 12 posto i bipolarnost, 9 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene