Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na vrhu ljestvice

Depresija će biti glavni zdravstveni problem do 2030.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
2030. godine bolesti srca i maligna oboljenja više neće biti na vrhu ljestvice zdravstvenih problema.

Međutim, razlog nije u jačanju imuniteta svjetske populacije, već u tome što će navedene bolesti preteći depresija, prenosi Blic. Uz depresiju na vrhu će biti i njoj slični psihički poremećaji. To upozorenje stiglo je s kongresa Svjetske psihijatrijske organizacije u Sankt Petersburgu.

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Procjenjuje se kako trenutno u svijetu od različitih oblika depresije pati od 150 do 200 milijuna ljudi. 'Ova bolest poprima sve veće razmjere, bez obzira na društveni ili ekonomski sustav nekog društva,' priopćeno je s konferencije. Na primjeru Rusije, jedan od šest stanovnika traži savjete i pomoć psihijatrijske službe. Broj osoba s ozbiljnijim psihijatrijskim problemima prešao je milijun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene