Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Misterij čelnika Sjeverne Koreje!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Sjeverne Koreje Kim Jong-Il nedavno je bio na nogometnoj utakmici dvije vojne ekipe, objavila je u subotu službena sjevernokorejska novinska agencija KCNA dok je Kimovo zdravlje tema nagađanja u inozemstvu.

KCNA ne precizira kada je Kim bio na toj utakmici, koja navodi da je susret održan prigodom zatvaranja 11. Sportskih susreta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Najdraži sin' Kim Jong-un sjevernokorejski nasljednik? Slika nije dostupna Sjeverna Koreja: Smrt Kim Jong Ila, puč ili nešto treće?

Radi se o posljednjoj u nizu sjevernokorejskih objava kojima se sugerira da je 66-godišnji Kim dobrog zdravlja, dok je prema informacijama iz inozemstva on sredinom kolovoza doživio moždani udar.

Japanski premijer Taro Aso je, pozivajući se na izvješća obavještajnih službi, izjavio da je 28. listopada sjevernokorejski čelnik hospitaliziran, ali i dalje sposoban donositi odluke.

Kimovo odsustvo 9. rujna na velikoj paradi obilježavanja 80. obljetnice režima Pyongyanga također je potaklo nagađanja.

>> Stanje Kim Jong Ila još se pogoršalo? 

>> Sjeverna Koreja: Smrt Kim Jong Ila, puč ili nešto treće?

>> Televizija objavila fotografije Kim Jong Ila, ne zna se kada su snimljene

Jedan francuski neurokirurg je u srijedu formalno demantirao navode nekih medija prema kojima je bio u Sjevernoj Koreji liječiti predsjednika Kima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene