Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva monara posljednji su se put s obiteljima čula u petak...


Njihova tijela pronađena su 500 metara jedno od drugog na izoliranoj plaži. Jedan je na sebi imao prsluk, a drugi je bio gol. Odjeću mu je vjerojatno strgalo divlje more, piše News.com.au.

Vezani članci Jahta, ilustracija Unutra su bili ljudi: Mladić u noći odvezao tuđu jahtu s veza i pustio da nekontrolirano pluta Slika nije dostupna Raški zaljev: Gumenjak potonuo, njemačka obitelj spašena

Stravično otkriće tijela Antonia Gongera (71) i umjetnika Piersa Dudleya Batemana (77) prošlog petka na plaži sjeverno od Newcastlea potvrdilo je najgore strahove njihovih obitelji i svih koji su za njima tragali.

Dva monara posljednji su se put s obiteljima čula u petak, a nakon toga njihova osam metara duga jahta očito je zapala u poteškoće. Bili su nestali tek nekoliko sati, a njihove obitelji nadale su se nekom manje zlokobnom objašnjenju. Nažalost, ono se nije dogodilo.

Misterij star 2.500 godina, čini se, nikada neće biti riješen

A još uvijek nitko ne zna što se točno dogodilo početkom prošlog petka ujutro. Poziva u pomoć nije bilo, a jedino što se sigurno zna je da je nešto pošlo ozbiljno po krivu.

U blizini tijela pronađeni su spremnik za gorivo i gumenjak, što ukazuje da su muškarci možda pokušali pobjeći s jahte. Sama jahta nije pronađena, ali policija ju traži u nadi da će im ona dati bilo kakvo objašnjenje o tome što se dogodilo.

Još jedna stvar je sigurna - prije nego je itko i posumnjao da su u nevolji, par bi već bio mrtav.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook