Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako Hrvatska i dalje bude ignorirala presudu arbitražnog suda o granici, Slovenija očekuje da će na nju pritisak izvršiti Europska unija, a presudu treba provesti najkasnije do 29. prosinca, rekao je u subotu slovenski premijer Miro Cerar.


''Slovenija će 29. prosinca biti spremna na provedbu. Ako bi Hrvatska i dalje ustrajala u ignoriranju presude, onda ćemo i mi iskoristiti sva pravna i politička sredstva da Hrvatsku uvjerimo kako mora poštovati odluku međunarodne arbitraže", kazao je Miro Cerar u razgovoru za slovensku komercijalnu televizijsku postaju POP-televiziju.

Vezani članci Koronavirus u Sloveniji Slovenska vlada naručila milijun i pol tisuća brzih testova, najavili i moguće ublažavanje mjera Koronavirus, ilustracija Dramatičan skok brojki u susjednoj zemlji, misle da znaju razlog visoke stope umrlih: "Naše je stanovništvo među najstarijima u Europi"

Dodao je kako u tom slučaju očekuje rezolutniju potporu međunarodne zajednice Sloveniji.

"Ja vjerujem da bi i međunarodna zajednica morala dati svoj prilog da se Hrvatska uvjeri kako mora poštovati arbitražu", kazao je Cerar.

Cerar je naglasio da se dijalog dviju strana mora koncentrirati na provedbu arbitražne presude i da on i njegova vlada Hrvatskoj, koja ne priznaje arbitražnu presudu jer ju je Slovenija kontaminirala, "neće popuštati" nego će djelovati odlučno. (Hina)