Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova poruka Plenkoviću

Cerar već "implementirao" arbitražnu odluku: Slovenski ribari dobit će policijsku zaštitu u Piranskom zaljevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Miro Cerar u četvrtak popodne se sastao s političkim vrhom Slovenije kako bi svi zajedno raspravili o daljnjim potezima prema Hrvatskoj, u vezi s arbitražnom odlukom o granici između dvije zemlje.

Cerar je poručio političkom vrhu Slovenije na sastanku u Ljubljani kako planira sastanak s hrvatskim premijerom Plenkovićem, kako bi se nastavila suradnja i implementacija odluke o graničnom sporu između Slovenije i Hrvatske, prenosi 24ur.com.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sporna arbitražna presuda "Za države koje se ponašaju poput Hrvatske postoje učinkoviti instrumenti pritiska" Slika nije dostupna Angažirani slovenski premijer Cerar poručio što planira učiniti ovog tjedna

Možda najzanimljivija stvar sa te sjednice jest i ta da je Cerar poručio kolegama kako će Slovenija osigurati policijsku zaštitu svojim ribarima u Piranskom zaljevu/Savudrijskoj vali, na slovenskom području tog zaljeva, utvrđenom upravo arbitražnom odlukom suda, koju Hrvatska ne priznaje zbog činjenice da je isti sud kompromitirala upravo Slovenija, lobiranjem koje je otkriveno javnosti i koje je izazvalo međudržavni skandal.

"Politički vrh sam upoznao s time da Vlada nastavlja na temelju međunarodne podrške i objasnio sam da Vlada nastavlja suradnju s RH što znači da ću se kroz nekoliko tjedana sastati s kolegom Plenkovićem kako bismo implementirati odluku", istaknuo je Cerar.

Podsjetimo, premijer Plenković je ranije u četvrtak na sjednici Vlade imao i poruku za slovenske kolege.

"Otvoreno granično pitanje je otvoreno i spremni smo o njemu razgovarati na bilateralan način. Priprema se i posjet slovenskog premijera Cerara. Apeliram na Sloveniju da podrže Hrvatsku da bude članice OECD-a. Politika ucjena ne vodi nigdje", kazao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene