Posljedice požara u Portugalu (Foto: AFP)
Posljedice požara u Portugalu (Foto: AFP)

Portugalska ministrica unutarnjih poslova Constanca Urbano de Sousa dala je ostavku na svoju dužnost nakon što je u požarima smrtno stradalo više od stotinu ljudi, priopćila je vlada u srijedu.


Ministrica je u svojem pismu objasnila da nakon požara koji su se dogodili proteklih dana "smatra da nema političkih i osobnih uvjeta da nastavi obnašati svoju dužnost".

Vezani članci Milan Bandić (Dnevnik.hr) Bandić ne odustaje od smjene Blaženke Divjak: ''Ako premijer tolerira ministricu koja krši zakon, to je njegov problem'' Požari u Francuskoj i Portugalu (Foto: AFP) Prirodne katastrofe: U Njemačkoj poplave, a Francuska i Portugal još u plamenu

U Portugalu je u utorak počela trodnevna žalost zbog žrtava najnovijih šumskih požara u toj zemlji.

U njima je poginulo najmanje 36 ljudi, uz još četiri u susjednoj Španjolskoj, samo četiri mjeseca nakon najsmrtonosnijih požara u portugalskoj modernoj povijesti kada je u području Pedrogao Grande sredinom lipnja poginulo 64 ljudi

"Nakon ove godine, ništa više neće biti isto", kazao je premijer Antonio Costa i najavio velike reforme u upravljanju šumskim područjima i protupožarnoj zaštiti. (Hina)