Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio na društvenoj mreži

Novi cirkus u BiH, Dodik: "Odlučio sam podnijeti prijavu protiv samog sebe." Najavio i novi zakon

Milorad Dodik
Milorad Dodik Foto: Afp
Milorad Dodik podnio je kaznene prijave protiv sebe, svojih suradnika i svih zastupnika koji su glasali za zakon o kojemu se posljednjih dana piše, a prema kojemu se presude Ustavnog suda BiH ne primjenjuju.

Parlament Republike Srpske u utorak je usvojio zakon kojim je zabranio provedbu odluka Ustavnog suda BiH na teritoriju tog entiteta, što je odmah ocijenjeno kao udar na ustavni poredak države.

Zakon, čije je donošenje inicirao predsjednik RS-a Milorad Dodik, prihvaćen je glasovima zastupnika iz vladajuće većine, koja je pod njegovom kontrolom.

U petak je Dodik napravio novi cirkus u BiH. Podnio je prijavu protiv sebe, svojih suradnika i svih zastupnika koji su glasali za sporni zakon. Najavio je i donošenje novog zakona. 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Kruševcu Smrskani automobili Strašan frontalni sudar u susjedstvu: Poginulo troje, jedan automobil se zapalio

"S obzirom na to da još nitko iz Federacije BiH to nije učinio, odlučio sam danas podnijeti prijavu Tužiteljstvu BiH protiv Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Nenada Stevandića i protiv sebe jer smo podržavali donošenje Zakona o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS.

Prijavu sam podnio i protiv svih zastupnika koji su glasali za usvajanje Zakona, kao i protiv svih potpisnika peticije akademske zajednice kojom su izrazili nezadovoljstvo radom Ustavnog suda BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragična nesreća Strava kod Mostara: Muškarca usmrtili njegovi volovi

Mržnja i histerija iz Federacije BiH koja je usmjerena protiv RS-a postaje nepodnošljiva. Budući da planiramo donijeti i zakon kojim se odluke Tužiteljstva i Suda BiH neće primjenjivati u RS-u, ovom prijavom nećemo biti izuzeti od procesuiranja pred Tužiteljstvom BiH", napisao je Dodik na Twitteru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene