Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širenje utjecaja

Isporuke oružja i opreme: "Rusija potpisala sporazume s više od 40 afričkih država"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Rusija je potpisala sporazume o vojnoj suradnji s više od 40 afričkih zemalja, objavio je ruski predsjednik Vladimir Putin u petak u Sankt Peterburgu.

"U svrhu jačanja obrambene sposobnosti zemalja kontinenta, razvijamo partnerstvo u vojnoj i vojno-tehničkoj sferi", rekao je Putin tijekom drugog i posljednjeg dana drugog rusko-afričkog samita.

"Rusija je potpisala sporazume o vojno-tehničkoj suradnji s više od 40 afričkih država, kojima isporučujemo širok raspon naoružanja i opreme."

Pročitajte i ovo Ilustracija odlučili likvidirati tvrtku Bankrotirao vlasnik trgovačkog lanca koji Hrvati obožavaju: Otkriveno što bi trebalo biti s poslovanjem

Pročitajte i ovo Šibenik je dobio VAR sobu za komunalni nered i prometne prekršaje - 2 podijeljena mišljenja Šibenik pod videonadzorom, teško da će itko moći lagati gdje je bio: "Kamere sve vide"

Putin je izjavio da su afričke države dobile oružje i tehnologije, neke besplatno "s ciljem jačanja sigurnosti i suvereniteta zemalja".

Predstavnici afričkih zemalja pozvani su da aktivno sudjeluju u vojnim forumima koje organizira Rusija, a koji se bave tehničkim aspektima naoružanja, ali i vježbama kako bi se upoznali s opremom i njezinom uporabom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene